Bæredygtig hverdag hos Kailow
kailow-besøg-1.jpg
Socialdemokratiets spidskandidat til det kommende EU-valg, Jeppe Kofod, til højre, bliver vist rundt på den lokale medievirksomhed Kailow, der svinger taktstokken, når det handler om grøn omstilling og bæredygtighed. Foto: Red.
grøn omstilling Den lokale medievirksomhed Kailow har gjort det til en del af virksomhedens DNA at være bæredygtig til fingerspidserne. Tirsdag fik virksomheden besøg af Socialdemokratiets spidskandidat til Europa-Parlamentet, Jeppe Kofod, der mener, at flere virksomheder skal gøre som Kailow.

På Fjeldhammervej ved IrmaByen er der gang i trykmaskinerne, videoproduktionen og den grønne omstilling. Den mellemstore medievirksomhed, der har 100 ansatte og som beskæftiger sig med alt indenfor kommunikation, marketing og medieproduktion, har siden 90’erne arbejdet målrettet på at inkorporere grønne tiltag. I dag er virksomhedens vision at være Danmarks mest ansvarlige virksomhedsgruppe, når det handler om klima, samfundsansvar, miljø og arbejdsmiljø.
”Det hele startede, da Svend Auken (formand for Socialdemokratiet fra 1987-1992, red.) tilbage i 90’erne fortalte, at virksomheder som vores, skulle være ’Svanemærkede’. Det blev vi og lige siden har vi faktisk arbejdet med begrebet bæredygtighed,” fortæller administrerende direktør Henrik Kailow.
Virksomheden er, efter eget udsagn, den første CSR-certificerede mediegruppe i verden. Det betyder, at når samarbejdspartnere kræver, at produktionen rykkes tættere på dem, så skal medarbejdernes rettigheder fra Danmark følge med. Det gælder for eksempel retten til at organisere sig. Samtidig producerer de med miljømærkerne ClimateCalc, Svanemærket, har Arbejdstilsynets Krone Smiley og er certificeret indenfor for både miljø og arbejdsmiljø.
”Hvis det udelukkende handlede om profit, kunne vi jo bare lade være, men det mener vi ikke er bæredygtigt i dag og så sanseligt ikke i fremtiden. Vi mener, det er måden at gøre det på og på den baggrund har vi skabt nogle processer, der gør det helt naturligt for en organisation som vores at arbejde på en bestemt måde ud fra en bestemt etik,” fortæller Henrik Kailow.

Et godt eksempel
Valget til Europa-Parlamentet finder sted den 26. maj og Folketingsvalget kan også være lige rundt om hjørnet. Miljø, klima og bæredygtighed forventes at blive store valg-temaer og tirsdag lagde Jeppe Kofod og Jakob Thiemann, der er to af Socialdemokratiets kandidater til Europa-Parlamentet, vejen forbi Kailow sammen med borgmester Erik Nielsen (S).
Socialdemokratiet arbejder for et socialt ansvarlig Europa og Jeppe Kofod mener, at Kailow et godt eksempel på, hvordan det kan gøres.
”Klima og miljø fylder meget i danskernes bevidsthed og der skal tænkes bæredygtighed alle steder. Hos Kailow har man samtidig et etisk regelsæt i forhold til arbejdsmiljø og ansvar i forhold til underleverandører og det er fantastisk at se, at de har tænkt bæredygtighed ind i virksomheden bredt set,” fortæller Jeppe Kofod. Han fortsætter:
”Jeg er træt af skåltalerne omkring klima, miljø og bæredygtighed. Denne her virksomhed viser, at det handler om det konkrete og om at stille krav og vise, at bæredygtighed godt kan lade sig gøre samtidig med, at man har en sund og god virksomhed,” siger han.
På direktionsgangen på Fjeldhammervej mener Henrik Kailow, med rette, at han kan anvende bære-
dygtighedsbegrebet om sin egen organisation. Han håber, at virksomhedens vision og bæredygtige tankegang kan være til inspiration for andre.
Jeppe Kofod mener, at grænseoverskridende problemstillinger, der kræver grænseoverskridende løsninger, som fair arbejdsrettigheder og grøn omstilling, kan implementeres lokalt. I Europa-Parlamentet vil han blandt andet arbejde for, at der lovgivningsmæssigt kan stilles større krav til virksomheder om at have et bæredygtigt og etisk kodeks.
”Det kan vi stille krav om i vores EU-lovgivning og jeg ser gerne, at vi stiller større krav til virksomheder, så vi kan passe på vores natur, klima og sikre ordentligt arbejdsmiljø for medarbejdere lige meget, hvor i Europa de befinder sig. Det kræver, at vi alle, borgere som virksomheder, tager del i den grønne omstilling,” siger den socialdemokratiske spidskandidat.Kommentarer
Top