Pønser på nyt rådhus
bykernen_001_281118_BP.jpg
Mange kommunale arbejdspladser forsvinder, hvis det store byudviklingsprojekt 'Bykernen' bliver en realitet og Rødovre Kommune kan derfor være tvunget til at bygge nyt for at få plads til administrative medarbejdere. Foto: Brian Poulsen
arbejdspladser Rødovre Kommune har store planer om at udvikle den centrale del af byen til et attraktivt bymiljø med boliger og nyt strøg. Det kan betyde, at kommunen må bygge et nyt råhus for at få plads til administrative arbejdspladser.

Der er en større flytte-kabale under opsejling i Rødovre Kommune. Flere hundrede kommunale medarbejdere skal i løbet af foråret pakke deres kontorer ned og flytte til nye bygninger. Rødovre Kommune har blandt andet opsagt lejemålet i den bygning på Gunnekær, hvor Socialforvaltningen har hjemme og her skal alene 140 medarbejdere placeres andre steder.
Når kommunens store byudviklingsplaner i Bykernen senere ruller sig ud, vil det betyde, at endnu flere kommunale arbejdspladser må lade pladsen for nye boliger.
Erik Nielsen er ikke afvisende overfor, det kan blive nødvendigt at bygge et helt nyt rådhus i mindre skala for at få plads til de kommunale arbejdspladser uden for Bykernen.
”Mange medarbejdere skal genplaceres og nu skal vi finde ud af, hvordan det bedst kan lade sig gøre. En helt ny administrationsbygning eller et ’rådhus 2’ kunne være en mulighed i den forbindelse. Måske kunne det opføres langs plænen udenfor det fredede område og dermed ikke skæmme vores nuværende rådhus,” fortæller Erik Nielsen.
I første omgang skal medarbejderne i Socialforvaltningen flytte ind i lokaler i Sundhedscenteret og i det gamle jobcenter på Egegårdsvej, mens andre rykker ind i midlertidige pavilloner.

Kommentarer
Top