Mindeord for ‘Store Bent’
bent.jpg
En kendt og vellidt personlighed i Rødovre og i særdeleshed i Boldklubben Rødovre er stille sovet ind i sit hjem i Rødovre den 1. februar 2019. Foto: Privat
mindeord En kendt og vellidt personlighed i Rødovre og i særdeleshed i Boldklubben Rødovre er stille sovet ind i sit hjem i Rødovre den 1. februar 2019.

Bent Christensen, kendt som ‘Store Bent’, havde sin gang i Boldklubben i mere end 50 år. Han startede med at være træner for ungdomsholdene i starten af 60’erne. Med årene blev han involveret i arbejdet omkring førsteholdet, som blandt andet holdleder.
Bent var med hele vejen op gennem serierne og oprykningen til 3. division. I mange år bestred han jobbet som spilleudvalgsformand og i de sidste par år endda som dameformand. Udover bestyrelsesarbejdet var Bent den perfekte materialeforvalter, som fik mange supergode aftaler i hus med diverse firmaer og forretninger, altid til Boldklubbens fordel.
Han var en pioner indenfor bandereklamer på stadion, længe før det blev moderne. Når tøjet var i hus og kampen gik i gang på Rødovre Stadion, sad han enten i det lille overdækkede ’skur’ sammen med trænerstaben ellers styrede Bent speakeranlægget.

Årets Idrætsleder
Det krævede dengang som nu mange penge at køre en fodboldklub. Derfor brugte han mange timer, sammen med andre af Boldklubbens medlemmer, på at arrangere det store årlige loppemarked Kristi Himmelfartsdag i den gamle skøjtehal, kaldet ‘Kostalden’. Det var mange tusindvis af kroner, de fik samlet ind.
Bent havde den store glæde at blive anerkendt for sit fantastiske arbejde i Boldklubben Rødovre. I 1990 blev han ’Årets idrætsleder’ i Rødovre.
I 2007 modtog Bent DBU’s sølvnål med følgende motivation: ’Sølvnålen tildeles med en tak for og anerkendelse af, at du igennem en lang årrække har udført lederarbejde til gavn for dansk fodbold.’
Bent var selv en habil målmand måske også i kraft af sin størrelse. En af Bents yndlingshistorier var om dengang, han selv var målmand i et stævne for oldboys mod et hold blandt andet med Dirch Passer, som efter kampen sagde, at Bent var da umulig at score på!
Bent efterlader sin kone Grete, sine døtre Sussi og Helle, samt børne- og oldebørn.
Bisættelsen har fundet sted i stilhed.
Æret være hans minde