Giftslanger beslaglagt
gabon-slange.jpg
I et koordineret samarbejde har flere politikredse i dag beslaglagt i alt 45 giftslanger. Fire af slangerne på en adresse i Rødovre. Foto: SignElements
politi I et koordineret samarbejde har flere politikredse i dag beslaglagt i alt 45 giftslanger. Fire af slangerne på en adresse i Rødovre.

Flere politikredse har i dag samarbejdet om en større ransagning på flere adresser på Sjælland. Aktionen skete efter oplysninger om, at der på stederne blev holdt giftige slanger, som ellers kun må være i zoologiske haver og terrariecentre med særlige tilladelser. 
Politiet oplyser i en pressemeddelelse, at ransagningerne tilvejebragte i alt 45 giftslanger – heriblandt Taipan-, Gabon- og klapperslanger. Der blev fundet fire slanger i Rødovre, 29 i Rødby, to i Nakskov og 10 i Roskilde.

“Indtil videre er fire krypdyrinteresserede mænd sigtet for at holde giftslanger,” siger politikommissær Jeff Kongedam, Københavns Vestegns Politi. 

Han tilføjer, at sigtelserne drejer sig om at overtræde dyreværnslovens regler om forbud mod at holde dyr, der kan frembyde fare eller skabe frygt – og herunder hører giftige slanger. De involverede politikredse sagsbehandler sager fra egen politikreds. Overtrædelse medfører sædvanligvis en klækkelig bøde.

Ved aktionen fik politiet assistance af slangekyndige og dyrlæger.

 

Kommentarer
Top