Annonce

Farfars krig
per_froholdt.jpg
83-årige Per Froholdt bor i dag i Bogense på Fyn, men han voksede op i Rødovre under besættelsen og i næste uge besøger han Rødovre Bibliotek i forbindelse med udgivelsen af erindringsbogen 'Farfars krig', som handler om tiden under 2. Verdenskrig. Foto: Presse
bogreception Han oplevede 2. Verdenskrig med barneøjne i Rødovre. Nu har han skrevet sine erindringer ned i dagbogs bogform og er aktuel med et historisk dokument om gruen i de mørke år. På torsdag i næste uge er der bogreception på Rødovre Bibliotek.

Den 83-årige forfatter Per Froholdt besøger i næste uge Rødovre Bibliotek, hvor han i Lokalhistorisk Samlings lokaler afholder en reception i forbindelse med udgivelsen af sin bog ’Farfars krig’, der på godt og ondt skildrer tiden fra 1939 til 1945.
Fortællingen er en dagbogsberetning fortalt af drengen Per og skildrer ikke alene de krigeriske hændelser under besættelsen, men også det daglige liv i familien, i skolen og blandt kammeraterne.

Historisk spejl
Bogen er et historisk spejl til en tid for over 75 år siden og er en bog, der har været 20 år undervejs.
”At den overhoved er blevet til, skyldes en ældre new zealænder, jeg mødte på en rejse. Vi sad på hans veranda og havde hele det Tasmanske Hav for vore fødder. Vi talte om krig, vores barndoms krig, som er den samme. Han fortalte om sit anstrengte forhold til japanere og jeg kunne kvittere med mit mod tyskerne. Det er en byrde at have modvilje mod nogen, som ikke personligt har ansvar for krigen. Det var den modvilje vi talte om. Senere på rejsen begyndte jeg at skrive om grundlaget for min modvilje,” fortæller Per Froholdt om bogen ’Farfars krig’, som er tilegnet hans otte børnebørn.
I forbindelse med udgivelsen af bogen ’Farfars krig’ er der reception på Lokalhistorisk Samling på Rødovre  Bibliotek torsdag den 7. februar fra klokken 16 til 17. Vær opmærksom på, at der er et begrænset antal pladsen til bogreceptionen, hvor Per Froholdt vil fortælle om sin barndom i Rødovre og naturligvis om tilblivelsen af bogen.

Kommentarer
Top