Bykernen skal også være for seniorer
bykernen_001_281118_BP.jpg
Konservative vil også have ældreboliger i den nye bykerne. Foto: Brian Poulsen
læserbrev Om få år er hele Egegårdskvarteret forvandlet fra et trist og nedslidt erhvervskvarter til et af Danmarks mest indbydende og attraktive bosteder. Små 600 boliger i 2-3 etager med altaner og udearealer vil stå klar til indflytning i første del af bebyggelsen.

En indre gade vil forbinde tre centrale pladser med vandløb, caféer og aktiviteter for alle aldre. Biler placeres under dæk, så de optager mindst mulig plads i bybilledet.
Beliggenheden er netop suveræn til en udbygget Viften, biografer, teater, rådhus, bibliotek, Rødovre Centrum og offentlig transport. Allerede nu arbejdes der i kulisserne for at føre metroen videre fra Vanløse til Bykernen.
Man kan selv få syn for sagen via den spændende animationsfilm, der ligger på Rødovre Kommunes hjemmeside. Dog kan man få det indtryk, at Bykernen kun er for de unge og smarte. Men kommunen skal tænke på de mange seniorer, der har behov for en passende bolig.
Konservative ser gerne, at byggeriet giver plads for ældre medborgere, som ikke har behov for et stort hus med tre børneværelser, stor græsplæne med gyngestativ og sandkasse. Ude i kvarterene ligger ganske velegnede familieboliger, som ejerne gerne vil fraflytte mod en central og passende bolig i nærområdet. Et billede, som den lokale EDC-mægler kun kan bekræfte.
For både kommunen og borgerne, der har boet et langt liv i Rødovre, vil der være tale om en win-win situation, som både tiltrækker og fastholder gode skatteborgere. Konservative skal derfor opfordre forvaltningen til, at der, ved udmøntningen af Bykernen, lægges vægt på opførelse af senior-
egnede boliger. Det kan ske ved at sikre gode adgangsforhold, lidt større badeværelser, store altaner og mulighed for opførelse af fælleshuse for sociale aktiviteter. Tagfladerne kan bruges til haver med mulighed for egen dyrkning af frugt og grønt.
Lokalplan 144 og 145 for Bykernen sendes i høring fra 7. februar til 8. april.
Konservative skal opfordre til at indsende forslag og gode idéer, som netop kan styrke tanken om
senioregnede boliger. Brug høringen aktivt for et fortsat godt liv i Rødovre.

Mogens Brauer
Medlem af Teknik- og
Miljøudvalget
Det Konservative FolkepartiKommentarer
Top