Annonce

Brug dit hjerte som telefon
jonna.jpg

"Vi er kommet så langt fra hinanden, at vi sågar kan finde på at slå op med vores kæreste over en besked," siger Jonna Pedersen, der sætter fokus på digitaliseringens forandringer.

Phone: Vi skal være bedre til at lytte til hinanden, mener Jonna Pedersen, der er aktuel i ny udstilling på Østerbro. Foto: Red
Kunst På et lille galleri på Østerbro, kun en løbetur fra redaktørens hybel, toner en af Rødovres dygtigste kunstnere frem med et budskab, der er værd at lytte til: "Vi lytter for lidt til hinanden."

Remix #5 hedder samlingen af samtidskunstnere, der i disse dage pryder væggene på det lille Galleri i Odensegade nummer 26.
Da vi i løbetøj slår vejen forbi for at hilse på Rødovres vel sagtens mest produktive kunstner lige netop nu, har Jonna Petersen allerede to minutter før ferniseringen solgt sit værk i samlingen.
“Ja det gik hurtigt,” griner hun og skruer så en gennemtænkt mine på.
“De har samlet samtidskunstnere fordi det er interessant at sætte fokus på forskellige kunstnere både genre og aldersmæssigt. For mig som kunstner er det spændende at møde forskellige mennesker og kunst og det er inspirerende at se, hvordan andre arbejder,” siger hun og fortsætter:
“Vi kender hinandens kunst, men det giver noget andet at møde dem som personer og man bliver overasket over, hvad man har til fælles og hvilke nye relationer og samarbejde der opstår.”

Mangler menneskelighed
Hendes værk forestiller en gammeldags telefon malet på en kollage med et horoskop, der måske er mest interessant for dem, der er født i stjernetegnet Vægten.
“Værket er fra serien phone. Der stiller jeg spørgsmålstegn ved, om vi stadig kommunikerer lige så nært og tæt med hinanden. Menneskeligheden forsvinder fordi vi er tekstkommunikerende med SMS og Messenger,” hævder hun konfronterende.
“I gamle dage var man tvunget til at lytte til hinanden. Det trænger vi til i dag også, hvor man kan misforstå hinanden på skrift og sågar blive fyret, eller opleve, at ens kæreste kan slå op med dig på Messenger,” siger hun og tilføjer:
“Man mister nærhed med hinanden som mennesker. Kunst er kommunikationen som vi kan bruge til at stille spørgsmålstegn, og jeg vil gerne stille spørgsmålstegn ved forandringen i vores kultur.”
Du kan se udstillingen i Odensgade frem til den 22. februar eller møde Jonna Pedersen i påskeferien på Heerup Museum.

Når redaktionen siger; “Vi løber lige forbi,” så mener vi det 😀

Kommentarer
Top