Vrede vegetarer føler sig forbigået af Rødovre Centrum
vegetar.jpg
Der er mange spisesteder i Rødovre Centrum, men i følge vegetarisk Forening - Vestegnen er der ikke tilstrækkeligt med steder, der har fokus på vegetar- og veganerretter. Foto: Red.
velbekomme Vegetarisk Forening - Vestegnen er langt fra tilfredse med udbuddet af spisesteder, der tilbyder velsmagende vegetariske måltider. De mener sågar, at Rødovre Centrum helt negligerer den voksende gruppe af veganere. Centerdirektør Jesper Andreasen kan ikke genkende billedet.

Skal man som vegetar eller veganer lede længe efter et spisested, hvis man skal have stillet sulten i Rødovre Centrum? Ja, mener Vegetarisk Forening – Vestegnen – nej, mener Rødovre Centrums administrerende direktør Jesper Andreasen.
Antallet af vegetarer og veganere er vokset de senere år og, ifølge Dennis Baggers Laursen, der er formand i Vegetarisk Forening – Vestegnen, er vegetar- og veganervenlige spise- og indkøbssteder en stor mangelvare i Rødovre Centrum
”Vi vil gerne spise og handle lokalt, men det er ikke muligt. Man skal ind til København for at få et ordentligt udvalg,” siger Dennis Baggers Laursen, der opfordrer restauranterne og spisestederne i centeret til at udvide deres menukort.
”En bakke pommes frites er altså ikke det samme som en vegetarret. Jeg tror godt, at et 100 procents vegetarisk- og vegansk koncept kunne løbe rundt i så stort et center som Rødovre Centrum og som forening hjælper vi gerne med råd og ekspertise, hvis spisesteder ønsker at ændre menuen,” siger formanden.
I et læserbrev, som du kan læse på side 18, skriver Dennis Baggers Laursen, at centeret negligerer den voksende efterspørgsel, men I Rødovre Centrum har administrerende direktør Jesper Andreasen svært ved at genkende det billede som Vegetarisk Forening tegner og han mener på ingen måde, at hverken vegetarer eller veganere skal vandre
hvileløse og skrupsultne rundt i centeret efter mad.
”Jeg synes, det er ærgerligt at skrive sådan et læserbrev i stedet for at undersøge sagen nærmere. Det tog mig 30 minutter at gå rundt i centeret og tale med spisestederne. Vi har i dag 15 spisesteder med vegetar- og/eller veganerretter og nummer 16 er på vej om én uge. Nogle har op til ni retter henvendt til disse målgrupper, mens andre indtil videre blot tilbyder at lave retter på anmodning,” siger Jesper Andreasen.

Tiden er ikke til det
Centerdirektøren er dog udmærket klar over, at der er en stigende efterspørgsel efter vegetarisk og vegansk mad og han fortæller, at centeret har været på udkig efter en lejer, der kunne tilbyde et mere skræddersyet koncept.
Det er klart et område, der udvikler sig og vi har været i dialog med flere spisesteder, der har veganer- og vegetarmad som speciale, men det har ikke været muligt at få dem til Rødovre og det ser jeg som et udtryk for, at der ikke er et marked. Konklusionen på dette må være, at markedet alligevel ikke er så stort, som læserskribenterne mener,” siger Jesper Andreasen.
Du kan læse Dennis Baggers Laursens læserbrev og se Jesper Andreasens svar her.

Top