Stor ekstraregning til Vestbad-restaurering
vestbad_022_200217_BP.jpg

Vestbad

Det har vist sig at være dyrere at genopbygge vand- og trafiklegepladsen i Vestbad og derfor er der brug for yderligere tre millioner kroner til projektet. Foto: Brian Poulsen
vestbad Det bliver dyrere end først antaget at genskabe det historiske friluftsbad i Vestbad. Helt præcist forventes det at koste yderligere tre millioner kroner at komme i mål med friluftsanlægget.

Det stort anlagte projekt med at få udearealerne i Vestbad til at stå præcis som de gjorde i 1958, da friluftsbadet åbnede, kan ikke holde budgettet.
I alt er der afsat 45,3 millioner kroner til genopførelsen af anlægget med trafiklegepladsen og den v-formede vippe, men uforudsete problemer betyder nu, at der er behov for yderligere tre millioner kroner til at gennemføre projektet.
Det er blandt tilstanden i kioskbygningen, der har vist sig at være dårlige end først antaget. Kioskbygningen skulle være opført efter krav fra Slots- og Kulturstyrelsen, men Rødovre Kommune oplyser, at det har været nødvendigt at reetablere det meste af bygningen med nye materialer, i overensstemmelse med det oprindelige materialevalg, og det har fået prisen til at stige.
Ved vand- og trafiklegepladsen har entreprenøren også mødt udfordringer, der udfordrer det planlagte budget. Bundopbygningen og belægningen kan ikke bevares og derfor er det nødvendigt med en ny opbygning og belægning.
”Det er dødærgerligt at budgetterne ikke holder, for det har vi været udsat for ved tidligere byggeprojekter, men vi holder selvfølgelig fast i planerne og må finde pengene,” siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Lene Due (S).

Deler regningen
Det er den A.P. Møllerske Støttefond der har doneret langt størstedelen af millionerne til restaureringen. I alt støtter fonden med 31,8 millioner kroner og Rødovre Kommune og Brøndby Kommune, der ejer badet i fællesskab, deler den sidste del af finansieringen.
Ekstraregningen på de tre millioner kroner skal derfor også deles mellem de to kommuner.
Anlægget skulle efter den oprindelige tidsplan stå klar ved udgangen af maj måned, men Rødovre Kommune vil ikke afvise at projektet bliver forsinket på grundt af opbygningen af trafiklegepladsen
Kommunalbestyrelsen godkendte ekstrabevillingen på tirsdagens kommunalbestyrelsesmøde. I Brøndby Kommune skal politikerne først tage stilling til sagen den 19. februar.

Fakta

Vestbad ligger på grænsen mellem Rødovre og Brøndby og er ejet af de to kommuner i fællesskab.
Det blev indviet som friluftsbad i 1958. I 1970 blev det udvidet med indendørs svømmehal og træningshal. Siden er det blevet udvidet med bl.a. wellness-afdeling og vandlegeområde.
Den samlede anlægsbevilling vil, hvis begge kommuner godkender, herefter udgøre i alt 48,3 millioner kroner hvoraf de to kommuner afholder i alt 16 millioner kroner fordelt med otte millioner kroner til hver.