Annonce

Stop med at stresse børn
eksamen-proeve-tinderhoejskole_001_090516.jpg
Uligheden vokser, når vi stresser børn med forventninger om karakterer og udseende, mener viceborgmester. Foto: Arkiv
fokus på udsatte unge Hver tiende barn i Danmark lever under fattigdomsgrænsen, men det er ikke kun den økonomiske fattigdom, der presser børnene. "Det er også forventninger og pres," siger Rødovres viceborgmeste.

Det er grotesk, at der i dagens Danmark findes børn, der lever i fattigdom, så de ikke kan deltage i det, som andre børn synes er naturligt. Det mener i hvert fald Rødovres viceborgmester, Peter Mikkelsen, der oplever, at flere af Rødovres børn ikke kan deltage på lige fod med deres venner i idrætsaktiviteter og børnefødselsdage.
“Vi har en regering, der oprigtigt mener, at jo mere man stram-
mer garnet, des flere kommer der i arbejde. Virkelighedens verden viser, at de udsatte bliver fattigere og det er børnene, der er de store tabere,” siger Peter Mikkelsen.
Han mener ikke kun, at fattigdom rammer børnene her og nu. Undersøgelser viser også, at fattige børn har sværere ved at komme igennem uddannelsessystemet og at fastholde beskæftigelse på arbejdsmarkedet.
En ulighed kommunen også har et ansvar for at gøre noget ved og i hvert fald sørge for ikke vil vokse, mener Peter Mikkelsen.
“Der er ingen grund til at lade uligheden vokse, at lade de fattige blive fattigere, samtidig med, at de mest velhavende ikke aner, hvad de skal bruge deres opsparinger til.”

Kontanthjælpsloftet
I et politisk spil, hvor man helst ikke skal pege fingre, er viceborgmesteren fra Rødovre ikke bange for at finde en synder.
“Kontanthjælpsloftet presser udsatte familier i en uhyrlig grad. Det er ikke noget, som vi bare kan afskaffe i Rødovre Kommune. Vi skal være opmærksomme på stigmatisering, men vi kan og bør støtte udsatte familier og børn med tøj, klippekort til idrætsaktiviteter med videre,” siger han og tilføjer:
“Udsatte børn er ikke kun fattige. De er også pressede i hverdagen, fordi der stilles store krav og forventninger til børn og unge. De skal hele tiden præstere fra tidlig skolestart til ungdomsuddannelserne.”
Står det til Peter Mikkelsen er noget af det bedste, vi kan gøre som lokalsamfund, er at sikre børn og unge ikke stresses af præstationskrav til, hvordan de skal se ud og hvordan de går klædt.
“Forventninger til deres karakterer i skolen påvirkes i en sådan grad, at flere børn og unge har brug for psykolog, er selvskadende og mistrives. Der er brug for at sætte tempoet ned, så børn får lov til at være børn,” slutter Peter Mikkelsen.

Kommentarer
Top