Annonce

Smed nye blomster fra ny grav ud
grav.jpg
Helen Hansen var i chok, da hun så, at blomsterne var fjernet fra kirkegården. Foto: Privat
skidt Hvis det ikke var hårdt nok at skulle sige farvel til sin mand torsdag eftermiddag, så blev det i hvert fald hårdt nok fredag, hvor Helen Hansen, sammen med den tætte familie, besøgte en kirkegård uden de hundrede buketter, der var lagt dagen før.

Rødovre Kirke begik i fredags en af den slags fejl, man bare ikke må begå.
Egentlig gjorde de ikke noget anderledes end normalt, men på grund af vind og vejr, blev den normale praksis med at fjerne visne og triste blomster fra gravene fredag eftermiddag, til en forfærdelig handling denne fredag i januar måned.
Torsdag eftermiddag bisatte Helen Hansen, sammen med næsten 180 gæster, sin mand i Grøndalslund Kirke.
Selve begravelsen, nedgravningen af urnen, fandt dog sted ved Rødovre Kirke, hvor der både skulle være blomster ved mandens plade og netop fordi, der var så mange blomster i kirken, også på fællesgraven.
“Men da vi kom dagen efter, var de alle sammen væk. Jeg var i chok. Det var det sidste, jeg havde brug for midt i den tid, hvor jeg var helt knust og stod der med andre fra familien, der gerne ville se, hvor smukt det var blevet,” fortæller Helen Hansen.
Hun ledte forgæves efter blomsterne og tjekkede også en container om de ved en fejl, skulle være blevet smidt ud, men uden held.

Blomster er en personlig ting
En kirketjener fortalte, man havde set blomsterne, men ingen vidste, hvor de var henne og så overtog den ene ærgerlige tanke den anden i en tid, hvor der ellers kun skulle have været plads til sorg.
De fandt dem så nogle dage senere. De lå i en rullevogn, hvor de var blevet samlet sammen og ventede på at blive smidt ud. Det kunne måske have været en fejl, men ærlig talt, alle vi talte med vidste ingenting og det kan ikke passe, at vi som familie skal lide så længe,” forklarer Helen og uddyber:
“Mange af min mands venner og bekendte har jo brugt tid og penge på at vælge farver og blomster, som de vidste betød noget for ham. Det gør virkelig ondt, at man ikke har styr på noget. Ikke engang, hvor tingene er blevet smidt hen,” siger hun tydeligt berørt af situationen.
Først da kirkegårdslederen mødte ind på arbejde efter weekenden blev der bragt orden i situationen.
“Jeg har bedt dem om at reetablere det. Jeg er ligeglad med, om de ser grimme ud nu. Det er deres skyld og sgu da klart, når de bare har været lagt oven på hinanden på en vogn,” ærgrer hun sig.

Man skylder et svar
Som ejendomsmægler ville hun aldrig lade nogen vente en hel weekend, hvis de var blevet lovet en nøgle, der så manglede.
“Jeg er jo ikke den eneste. Der var tre andre familier dernede som fortalte, at deres blomster også bare var væk. Vi er mennesker i sorg. Det er helt urimeligt, at det sker, uden vi får noget at vide og uden vi kan få svar på hvorfor i den sværeste tid af alle,” siger Helen Hansen, der håber, at kirken nu vil være
mere opmærksom på disse weekenddage fremover.
Det lover formanden for menighedsrådsudvalget, Inger Holst.
”Det er sort uheld. Vi kigger altid på gravstederne fredag og ser, hvordan det tager sig ud. Torsdag eftermiddag kom der først sne, så regn og så frost. Blomsterne så ikke pæne ud, men her er det gået for hurtigt. Selvom de ikke er pæne, skal vi selvfølgelig ikke fjerne dem så hurtigt. Det er en svær situation og der vejer hensynet til de sørgende tungere, end hensynet til andre gæster på kirkegården, der måske bliver forarget over, at det ser ud som om, der ikke er styr på noget,” forklarer Inger Holst, der er ked af det på familiens vegne.
“Jeg beklager virkelig, det er sket. Det er ikke sådan det skal være. Næste gang holder vi øje, hvis der er blomster, som bliver lagt meget sent torsdag og så overveje om de skal blive liggende, selvom de ikke ser så pæne ud,” lover hun.

Kommentarer
Top