Annonce

Rødovre slår naboer i fattigdom
asfalt-viemosevej_004_21101.jpg
Der er flere fattige børn i Rødovre end i Herlev, men måske man kan hjælpe dem ved at satse på nye arbejdspladser og kigge på skattetrykket, mener Venstre. Foto: Arkiv
NYT UDSATTE-FOKUS: 5,7 procent af Rødovres børn er fattige. Det er flere end hos nabokommunerne. Venstre vil sikre dem bedre muligheder ved at skabe nye arbejdspladser.

Der er vel næppe en person med respekt for sig selv, der ikke ønsker at give alle børn og unge de bedste muligheder for at få et godt afsæt i deres liv. Spørgsmålet er, hvordan?
Hos Venstre er man glad for, at børnene i Rødovre har pasningstilbud og skoler, der tilgodeser alle. Og giver mulighed for at den enkelte kan blive så dygtig som muligt, men man understreger, at der skal mere fokus på skabelsen af nye arbejdspladser, hvis de udsatte børn ikke skal gå i forældrenes fodspor.
“Den bedste mulighed for at de enkelte familier kan få luft i økonomien og dermed skabe økonomisk og menneskeligt overskud er, at der bliver skabt arbejdspladser. Og at man hjælper de særligt udsatte med at tilegne sig de kompetencer, der er brug for på arbejdspladserne,” siger Claus Gisselmann Olsen (V).

Landets tredje tættest befolkede kommune
Han mener iøvrigt, at man skal tage analyser, som den fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som fastslår, hvor mange fattige børn, der bor i Rødovre, med et gran salt.
“Jeg mener ikke, man kan sætte et beløb på, hvornår man er fattig,” siger han og uddyber:
“I Rødovre har vi flere fattige end i Herlev. Skatten er højere i Rødovre end i Herlev. Betyder det så, at det er skattetrykket, der er den eneste årsag til, at råderummet er betydeligt lavere i Rødovre.Eller skyldes det også demografien og det faktum, at vi er landets 3. tættest befolkede område.”

Kommentarer
Top