Annonce

Rødovre Lokal Løb giver en omgang
lob1.jpg

Fredag den 1. februar giver vi en omgang i fire forskellige rundkørsler inden vi siger god februar på Det Gamle Hundebad, hvor vi iøvrigt også mødes til startskud klokken 16.30.

Fredag den 1. februar giver vi en omgang i fire forskellige rundkørsler inden vi siger god februar på Det Gamle Hundebad, hvor vi iøvrigt også mødes til startskud klokken 16.30.
Rødovre Lokal løb Hvem giver en omgang, kunne man roligt spørge, når byens hyggeligste løbeklub, Rødovre Lokal Løb, inviterer til rundkørselløb fredag den 1. februar klokken 16.30.

Hvor mange rundkørsler kan vi nå en omgang i, på den tid, det tager avisens journalist, Christian Valsted at nyde en af hundebadets specialøl?
Dét får vi nok aldrig det helt præcise svar på, da ordsmeden himself har lovet at løbe forrest ind i de to første rundkørsler på ruten den første fredag i februar måned.
Her har løbeklubben inviteret til et rundkørselløb, der bringer deltagerne forbi mindst fire lokale rundkørsler.
”Ja, og rundt i dem for gud skyld også,” siger Christian Valsted, der er i sit livs løbeform.
En rundkørsel er et cirkelformet anlæg, hvor flere veje mødes. Ved både ind- og udkørsel af rundkørsler drejer man til højre i lande med højrekørsel, og omvendt i lande med venstrekørsel.

Ned i tempo
I Danmark vil der altid være etableret ubetinget vigepligt, ved indkørsel til en rundkørsel. Før muligheden for ubetinget vigepligt var der højrevigepligt. Dette førte ved megen trafik til forstoppelse, idet bilisterne i rundkørslen skulle holde tilbage for bilister på vej ind. Af den grund undgik trafikplanlæggere dengang rundkørsler.
”Og af samme grund er det meget sjovere at løbe rundt i rundkørsler, når man har skiftet gaspedalerne ud med løbesko. I rundkørsler kan man bare løbe rundt, mens man ved normale trafikkryds ofte får afbrudt sin løberytme af at vente på rødt lys. Med mindre man selvfølgelig timer det med, at man har brug for en pustepause,” siger Christian Valsted.
Mens man for et par årtier siden oftest valgte trafiklys til at regulere trafikken på krydsende veje i Danmark, bygger man i dag flere rundkørsler. En af fordelene ved rundkørsler er, at bilister, der skal ud ad vejen på venstre side, slipper nemmere igennem en rundkørsel end et venstresving i et lysreguleret vejkryds, men ingen slipper så nemt med den ellers sociale løbeklub.
Her løber vi nemlig hele vejen rundt, inden vi fortsætter:
”Det er det, vi kalder at give en omgang,” siger Christian Valsted.
Rødovre Lokal Løb mødes den første fredag i hver måned foran Det Gamle Hundebad på Rødovrevej klokken 16.30.
Herefter begiver de sociale hyggeløbere, som ofte har en fortid som habile ultraløbere, ud på en rute på mellem 4 og 7 kilometer i Rødovre, mens journalisterne fra lokalsprøjten svarer på spørgsmål om byen, og stiller lige så mange til alle, der overhaler dem.
”Det er en oplagt mulighed at få gode tips til sin løbetræning, for der er altså tusinder af kilometer i benene blandt de 10-20 faste deltagere, og alle er altså velkomne til at løbe med,” siger ultraløberen Leon Skriver Hansen, der indrømmeligt har vundet hver eneste sjældne gang, vi har indlagt en lille spurt.
Det gør vi ikke til rundkørselsløbet.

ALLE ER VELKOMNE: Anføreren fra BK Rødovre havde taget yngste skud på stammen med på bar. Det må man godt, hvis man er til løbeklub først. Foto: red

Der mangler piger
Rundkørsler har nemlig en stor betydning i indsatsen mod såkaldte sorte pletter i trafikken – altså steder, hvor der er sket særligt mange ulykker med personskade. På disse steder erstattes et traditionelt vejkryds ofte med en rundkørsel for at tvinge bilister til at sænke hastigheden, så i den ånd, er der ingen spurter på dagens rute.
“Det er en regel i løbeklubben, at alle skal kunne følge med. Måske undtagen den langsommeste, der godt må føle sig lidt presset, så der er ingen spurter,” lover avisens skribenter.
Til gengæld er der som altid mulighed for at nyde en specialøl med løbeklubrabat og godt selskab i løbetøj på hundebadet efter løbet.
Da klubben løb fra den ene ende af byen til den anden i januar måned til ære for borgmesterens jubilæum, var der en ung pige med.
Dem er der desværre ikke alt for mange af, og det er synd, synes Camilla, der hele tiden fik gode tips til træningen af uddannede eksperter i feltet.
“Det var perfekt at få sved på panden, men det kunne da være rart, hvis der kom nogle flere piger med, så fyrene ikke skulle løbe på skift nede hos mig og underholde med hvor langt de kan løbe,” siger Camilla Maria Petersen, der var med for første gang.

Efter en god løbetur er det vigtigt at restituere.

Kommentarer
Top