OL 2024 er målet for rødovredreng
WEB_thomas-vinther_004_061218_BP.jpg
Rødovredrengen Thomas Vinther er tordnet ind på den danske boksescene i sin debutsæson i 2018. Den 217 kilo tunge bokser har vundet sine første seks kamp og nu drømme han stort. Foto: Brian Poulsen
boksning Den 19-årige Thomas Vinther er et nyt spændende boksetalent, der går målrettet efter VM og OL i 2014. Han er stor, han er faktisk så stor, at han er stor i den største klasse i boksning, supersværvægt. Og så er han en ægte rødovredreng.
Thomas Vinther

Født: 26. Juni 1999
Vægt: 117 kilo
Højde: 206 cm
Antal kampe: 6 rigtige kampe og en diplomkamp, som svarer til en træningskamp
Sejre/nederlag? Vundet alle kampe.
Træningskampen blev stoppet, fordi Thomas slog for hårdt
Civilt: Går på Rødovre Gymnasium, 3. G - idrætslinjen.
Søskende: En storebror og en lillesøster
Folkeskole: Rødovre og Tinderhøj skoler
Bopæl: Født, vokset op og bor stadig i Rødovre

Selvom bokseafdelingen i Foreningshuset er fyldt til randen med børn, der bliver trænet benhårdt og deres ventende forældre, så var Rødovres supersværvægter meget let genkendelig, da han bukkede sig for at gå ind ad døren til bokseklubbens lille køkken-alrum, som også er et klublokale.
Avisen har døbt ham ’Kæmpen’ og det er ikke uden grund. Thomas Vinther rager 206 centimeter op og selvom der ikke er et gram fedt på kroppen, så vejer han 117 kilo. Han ser på en gang fæl og skræmmende ud i sin statur.
Han viser sig hurtigt, at være det stik modsatte. Nemlig ydmyg, behagelig og dybt ambitiøs. Men han er også bomstærk. Da vi skal tage billeder af Rødovres nye boksehåb, så tog han deres udsendte og mine 95 kilo i et snuptag op i favnen og storsmilede ubesværet til fotografen, mens han spurgte:
”Er du sikker på, jeg ikke skal holde dig i strakt arm over hovedet. Jeg kan sagtens tage 200 kilo på den måde?”
Jeg sprang over, men i et snuptag var jeg blevet klar over, at måske er Thomas ydmyg, men jeg skal helt sikkert ikke prøve kræfter med dette muskelbundt, der har tabt 20 kilo efter han startede til boksning.

OL er målet – men først eksamen
I skrivende stund, medio december, havde Thomas lige bokset sin femte rig-
tige kamp, som alle er vundet, for han har kun bokset i ni måneder. Derfor var svaret overraskende, da han fortalte om sine ambitioner.
”Det er at blive verdensmester og komme til OL i 2024.”
Så er linjen ligesom lagt. Rødovre har endnu et OL håb.
”Thomas er et naturtalent. Han er bomstærk, ambitiøs, lærevillig og træner ufattelig meget. Han har alt, hvad der skal til for at gå hele vejen,” siger træner Stuart Watson, der er meget mere end en træner i bokseklubben, hvilket han hurtigt beviser.
”Det vigtigste for Thomas lige nu er, at han koncentrerer sig om sin skole, så han får en god afsluttende eksamen til sommer,” pointerer Watson, som får ros den anden vej.
”Stuart er et kæmpe idol for mig. Han er frivillig boksetræner, men han er altid nede i klubben og han gør alt for os boksere. Ikke kun med hensyn til boksning, han ser på hele mennesket. Han er fantastisk og jeg skifter ikke klub, for Stuart er den rigtige træner for mig,” siger Thomas Vinther.Var ved at skide i bukserne
Det hele startede, da Thomas var 14 år.
”Siden jeg var 14 år, har jeg styrketrænet meget. For et år siden, i Fitness World, kom en professionel bokser hen til mig og spurgte, om jeg ikke kan tænke mig at blive bokser, for han mente, jeg kan blive verdensmester. Det tændte mig helt vildt, så jeg startede til boksning i Rødovre Bokseklub.”
”Jeg har jo aldrig været oppe og slås før, så til min første træning, var jeg ved at skide i bukserne. Lige inden jeg skulle i ringen, havde to boksere lige slået hovederne sammen, så de blødte godt og grundigt. Det var virkelig grænseoverskridende og der gik da også to måneder, inden jeg blev afslappet i bokseringen og det var
bare til træning.”
”Jeg var virkelig bange, men jeg tænkte, at hvis jeg holdt ud, så ville jeg kunne komme rigtig langt,” forklarer supersværvægteren, der går på idrætslinjen på Rødovre Gymnasium

Skovler mad ind
Thomas morgentræner selv inden skoldedagen starter på Rødovre Gymnasium, hvor han blandt andet får vejledning af ishockeylandstræner Olaf Eller og Thomas er vant til at træne hårdt. Alligevel var den første boksetræning en overraskelse.
”Jeg var ved at kaste op til min første træning, fordi det var så hårdt,” siger Thomas, der har vænnet sig til den hårde træning, som han ikke slækker på.
”Vejen til at blive verdensmester er en masse hård træning, så jeg er på 11 til 12 gange om ugen, men det er blandet træning. Jeg er til boksning 4 til 5 gange om ugen og så konditions- og styrketræner jeg stort set hver dag efter skole,” siger han.
Når der trænes to gange om dagen og man vejer 117 kilo, kræver det energi til kroppen.
”Ja, jeg skovler altså mad ind og madbudgettet der hjemme er rigtig stort. Jeg spiser syv måltider om dagen, blandt andet to gange aftensmad,” siger han og glæder sig over, han får støtte af både sin mor og far til boksesporten.
”Min mor købte min boksehjelm, men hun er ikke så glad for at se mine
kampe. Min far er den hårdkogte type, men han blev følelsesladet, da han så mig bokse første gang. De ser jo gerne, jeg får mig et job, men det går jo ret godt med min boksning, så de støtter mig.”

Svært at få sparring
Når man er en ’Kæmpe’, der kan løfte 200 kilo i dødøft, er det svært at få sparring i Danmark.
”Vi er jo ikke så mange kampboksere, så det kan være svært at få sparring, men det er lykkes. Ham jeg sparrer med i klubben hedder Antanas, som er venstrehåndet, hvilket betyder meget og derfor giver mig en total fed sparring.”
”Men jeg sparrer også med Kem Ljungquist, som er professionel supersværvægter, der har sparret med Tyson Fury, som i øvrigt er mit boksemæssige forbillede,” siger Vinther, der ser frem mod 2019.
”Det bliver et år med masser af træning og så ser jeg frem mod begynder DM i april. For at komme til det rigtige DM, skal man have bokset mindst 10 kampe, som jeg håber at være kommet op på til november, når det rigtige DM afholdes.”
”Ellers er drømmen at blive professionel sværvægtsbokser,” slutter Rødovres ’Kæmpe’.

Kommentarer
Top