Annonce

Ny daginstitution på Vårfluevej
orient-klubhus_017_211118_BP.jpg
Steen Skovlind er ikke tilfreds med kommunens planer om at etablere ny daginstituition på Vårfluevej Foto: Brian Poulsen
læserbrev Jeg har med undren læst i lokalavisen, at der tænkes etableret yderligere en daginstitution på Vårfluevej, hvor Orient Gymnastik- og Idrætsforening idag har klublokale.

Det glæder mig meget, at Rødovre Kommune vælger at tilbyde Orient helt nye lokaler på Ved Sportspladsen.
Imidlertid virker det noget mistænkeligt, at kommunen finder det problematisk at etablere daginstitutionen ved siden af nybyggede rækkehuse på Ved Sportspladsen, mens det tilsyneladende er mere hensigtsmæssigt at etablere det samme midt i et villakvarter, hvor der i forvejen er to daginstitutioner med få hundrede meters mellemrum på Vårfluevej og Rådmand Billes vej? Det må altså ikke genere nye tilflyttere, hvorimod det gerne må genere eksisterende beboere? Endvidere ses der ikke foretaget en høring i lokalområdet, som igen bliver ramt af en forøget trafikmængde både i forhold til etableringen og den forøgede trafikmængde, som til- og afgang til en institution medfører. Det kunne i den grad se ud, som om det er ‘billigere’ både økonomisk og i forhold til tiltrækning af nye beboere, at beslutte trafikalbelastning i et villakvarter, hvor der allerede forekommer en del ‘gennemkørsel af trafik, der ikke hidrører området.
Jeg går ud fra, at man har bemærket, hvorledes renoveringen af Islevdalsvej har medført en forøget trafikmængde både ad Bjerrringbrovej, men også gennem Rådmand Billes vej, Vårfluevej og Hvidsværmervej. Denne trafik kan formentlig forventes at fortsætte efter færdiggørelse på Islevdalsvej, da man nu har vænnet sig til denne mulighed.
Der bør derfor, som minimum, hvis Kommunalbestyrelsen forventligt ikke kommer på bedre tanker, foretages en række trafikale foranstaltninger for at hindre denne forøgede trafikmængde. Det kunne eksempelvis være ved at afspærre muligheden for gennemkørsel i kvarteret eller gøre veje ensrettet.

Kommentarer
Top