Kan du heller ikke sove
02E97351.jpg
Temaaftenen 'Få bedre søvn' finder sted torsdag den 31. januar klokken 17-19. Grundet stor interesse er arrangementet flyttet fra Rødovre Sundhedscenter til den store sal på Rødovre Bibliotek. Foto: SignElements
gab Indrømmet, nogle af artiklerne i Rødovre Lokal Nyt er ikke noget du ligger søvnløs om natten over. Gør du det, kan du med fordel læse videre og se, hvordan sundhedscenteret kan hjælpe dig til bedre søvn.

Zzzzzzzzzz. Hvis ikke det hjælper at tælle får eller se efter, hvor mange gange vi har indledt artiklen her med z, kan det være, at du, ligesom mange andre, har et problem med at sove ordentligt.
Vi bruger omkring en tredjedel af vores liv på at sove og det er ikke helt
lige meget, om vi sover godt eller skidt. Ny forskning viser, at cirka halvdelen af alle danskere lider af det, som kaldes ’dårlig søvnkvalitet’. Det kan
være skadeligt for kroppen og det kan i værste fald føre til forskellige sygdomme.
”Kroppen har behov for søvn for at kunne restituere. Hvis man går og føler sig meget træt i løbet af dagen, kan det være tegn på søvnforstyrrelser. Med en afbalanceret søvnrytme, bør man føle sig udhvilet stort set dagligt og ikke have behov for at skulle indhente søvn,” forklarer Maria Bleiback Clausen, som er faglig leder i Rødovre Sundhedscenter.

Godt at få gode råd
De fleste af os ønsker jo at sove så godt som muligt og mange sikkert også lidt længere end nu.
Men selvom de fleste ønsker at sove så optimalt som muligt, er det ikke altid let at vide, hvad man selv kan gøre anderledes.
Rødovre Sundhedscenter afholder derfor en temaaften med fokus på bedre søvn og har inviteret søvnekspert Mikael Rasmussen til at holde oplæg om emnet.
Han har specialiseret sig i søvnens betydning for vores sundhed og trivsel. Han har gjort det til sin mission at få danskerne til at sove bedre.
På aftenen kan man få gode råd og teknikker til en bedre søvn.
Det er gratis at deltage, og man kan melde sig til på rk.dk/sundhedscenter.

Kommentarer
Top