Annonce

Kålædere i lærredssko
chrumme_002_150915_BP.jpg
Christian Christensen er 'Christian Chrummer' i Rødovre Lokal Nyt Foto: Arkiv
chrumme Vi har kendt til vegetarer i årevis, men de har som regel passet deres egne (kummerlige) næringsveje. Men nu er der kommet veganere til. Og hvis der er noget, man kan kende en veganer på, så er det den evige ævlen og kævlen over ALT!

Jeg kan godt forstå dem, for når jeg ikke har fået noget ordentligt at spise, så bliver jeg også pænt
mavesur.
I sidste uge kunne man så læse et læserbrev i denne avis fra formand og næstformanden for Veganerforeningen – Vestegn-
afdelingen. Tænk en gang, de har en lokalforening? De er fandme bedre repræsenteret rundt i landet end Fakta.
De peb over, der ikke var veganerforretninger og heller ingen veganerrestauranter i Rødovre Centrum.
Nu har jeg været i Meny, Irma og Føtex – man må da sige, at deres forretninger bugner med grøntsager, så hvad er problemet? Der ligger endda en grønthandler. Jeg ser da ofte på restauranterne, at nogle spiser salat der. Så det er vel også OK?
”Ja, men de har et bedre udvalg inde i København” – Fedt så pump din Christaniacykel og afsted med dig, økohippi. Tænk på al den CO2 belastning du sparer verden for, på sådan en tur fra Brøndbyøster til det forjættede Speltland.
OK, jeg indrømmer, at der i PAW sko ikke er et kæmpe udvalg af sko flettede af økologiske donhammere fra Øvre Volta garanteret økologisk og minus børnearbejdere og transporteret på sejlskibe uden bundmalling og med bomuldssejl og transporteret fra havnen i Hamburg med økologisk opdrættet oksekærre og et barfodet medlem af Alternativet og håndleveret til en burmanesisk skomager fra Speltgade på Østerbro, som har siddet ved et økologisk og biodynamisk bord produceret af en øko-snedker fra Allinge på Bornholm (tidligere kontanthjæpsmodtager fra Vesterbro), og har flettet sivsko til veganere… Nej, desværre. De er i restordre. Og ved du hvorfor? Fordi INGEN ud over dig gider at gå i lortet.
Personligt holder jeg mig langt fra grøntsager. Og det er faktisk af hensyn til miljøet. Jeg får så ubeskriveligt meget luft i maven, når jeg spiser kål – så der brand-skider jeg altså SÅ meget, at selv jysk slagtekvæg ikke kan følge med i tarmudluftning. Og når jeg spiser asparges lugter min urin SÅ meget af sur karklud, at jeg er nødt til at tømme en freon-drevet dåse ”Frisk Luft” efter hvert toiletbesøg.
At være veganer stinker – og det er hermed videnskabeligt bevist.

Kommentarer
Top