Jysk sejr efter intens kamp
RMB-herlev_051_131118_BP.jpg

Metalligaen, Ishockey: Rødovre Mighty Bulls - Herlev Eagles, 13. November 2018.

Sebastian Bergholdt stod bag en flot assist til Rødovres 2-1 mål. Foto: Brian Poulsen
ishockey Igen skulle Rødovre tabe efter straffeslag, da SønderjyskE var på besøg i Rødovre Centrum Arena, der lagde is til en hæsblæsende og intens kamp
Rødovre Mighty Bulls - SønderjyskE
2-3
(1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1)

10:31 1-0 Matthias M. Asperup (Julius Nyquist og Ritu Pitkänen), pp1
28:02 2-1 Mads Eller (Bergholdt)
STRAFFE
65:00 Edgars Treijs brænder
65:00 Matthias Asperup brænder
65:00 Rasmus Astrup brænder

15:01 1-1 TJ Moore (Steffen Frank), bp
38:02 2-2 Phil Marinaccio (Rasmus Lyø og Anders Førster)
STRAFFE:
65:00 Kyle Wharton scorer
65:00 Tj Moore brænder
65:00 Matt Prapavessis brænder

Udvisninger:
09:34 Kyle Wharton, SE, cross-checking vs. André Pison
14:29 Rasmus Mohr, SE, tripping vs. Riku Pitkänen
28:29 Gabriel Desjardins, SE, slashing vs. Marco Illemann
33:42 Jonas Sass, RMB, holding vs. Rasmus Lyø
47:46 Rasmus Astrup, RMB, tripping vs. TJ Moore
50:44 Anders Førster, SE, interference vs. Stefan Ridderwall
51:37 Holdstraf, SE, too many men on ice
56:24 Rod Pelly, SE, slashing mod Morten Andreasen

Fakta

Skud: 36-38 (10-12, 10-10, 12-13, 4-3)
1186 tilskuere

Efter otte minutter begik Suvanto og Flügge en brøler på egen blå, så Daniel Madsen og Ronnie Brobak kom alene igennem, men Madsen afsluttede selv og så reddede Ridderwall sit hold fra at komme bagud.

Men kæden sejlede fortsat og inden de Ridderwall fik blokeret havde SønderjyskE en afslutning på inderstolpen.
Heldet var med Rødovre, som i næste skift trak en udvisning. Kyle Wharton hang efter André Pison, som den jyske back holdt godt fast i. Foran mål gik Wharton lige vel over stregen, da han sendte cross-checking i ryggen på Pison.

I kampens første overtal faldt også kampens første mål. Nyquist sendte pucken mod mål og da returpucken strøg lige ud til Asperup, scorede han en af sæsonens nemmeste mål.
SønderjyskE virkede dog bedst – også efter scoringen. Jyderne spillede hurtigt med et præcist pasningsspil og det brændte ofte på foran Ridderwall.

… også igen. En dum udvisning af SønderjyskE, da Rasmus Mohr forsøgte at pucktjekke, så ramte han forbi og tog i stedet skøjterne på Pitkänen.

Rødovre var tæt på at kopiere det første mål, men Kim Johansson valgte at trække pucken ud i banen i stedet for at skyde på returen. Få sekunder efter tabte Johansson pucken og så gik det stærkt den anden vej og en perfekt pasning til styring fra Frank til TJ Moore og så var der balance i regnskabet.

Det skulle blive til endnu en udvisning til jyderne, da Desjardins fik to minutter for en slashing, som bestemt ikke går i historien, som den største slashing gennem tiderne. Denne gang fik Rødovre sat et godt powerplay op, men Galbraith reddede sine holdkammerater på fornem vis, så de to hold kunne skøjte ud til pause 1-1.
En stilling som begge hold kunne være tilfredse med, fordi det kunne været godt værre for SønderjyskE, der spillede seks minutter i undertal. Omvendt havde SønderjyskE været klart bedst i spil fem mod fem.

Bergholdts flotte assist
Rødovre har det ofte svært i den midterste periode og denne fredag aften var ingen undtagelse. Sønderjyderne lagde et tungt pres og var i markant mere puckbesiddelse end de vildt kæmpende tyre, som skal roses for at give alt, hvad de havde for at forsvare egen zone og målet.

I målet stod Ridderwall fremragende og hev flere store redninger frem til stor frustration for gæsterne, der havde al tænkelig stolpe-ud.
Mighty Bulls spillede på hurtigt omstillingsspil og når de endelig fandt vej til angrebszonen og fik afsluttet, så var der fare på færde flere gange. Men det må have været en kold klud i ansigtet på SønderjyskE, da Rødovre bragte sig foran 2-1, for der var spillet otte minutter af perioden og det var hjemmeholdets første seriøse afslutning i perioden.

En afslutning, som kom efter et forbilledligt forarbejde af backen Sebastian Bergholdt, der snoede sig gennem jydernes defensiv og sendte pucken ind foran mål og der er Mads Eller altid klar til søge pucken, når han er på is og denne gang var ingen undtagelse og han fik ’loppet’ pucken over Galbraiths højre skulder. Alt andet en fortjent, men det var de medlevende fans fra Rødovre ligeglade med – de nød 2-1 føringen.

Målet gav Rødovre ny offensiv energi og det kunne sagtens være blevet både 1-3 og 2-2 i en tempofyldt og medrivende periode, hvor jyderne på ingen måde valgte at spille udebane-hockey alias ’shit-hockey’. De lyseblå kørte bare på.
Godt halvvejs i perioden trak Rasmus Lyø den første udvisning, begået umådelig kluntet af Jonas Sass og så var der ellers lagt til et megapres på Rødovres boks. Der lød et mega jubelbrøl, da André Pison kastede sig frem på isen og fik stødt pucken ud af zonen – jo, Rødovre var under pres.

Selvom jyderne var tæt flere gange og tættest på, da den store back Matt Prapavessis tordnede pucken på overliggeren. Det lignede unægtelig en stolpe-ud kamp for gæsterne.
Rødovres vildt kæmpende boxplay gav igen energi til tyrene, der i to omgang var tæt på et vigtigt 3-1 mål. Men i stedet tilsmilede heldet endelig jyderne.
SønderjyskEs bedste offensive spiller på dagen Phil Marinaccio opsnappede en hoppende puck lige foran stregen, hvor han fik lirket pucken det sidste stykke i mål – i øvrigt til kæmpe jubel for Marinaccio og holdkammeraterne.

Selvom der kun manglede to minutter af perioden, kunne det sagtens have været 2-3, inden de to hold skøjtede ud til pause, men Rødovre og især Ridderwall holdt stand.

Ridderwall ude igen
Igen var SønderjyskE i teten, men periodens mest omdiskuterede episoder kostede dyrt for Rødovre.
Først faldt Matthias Asperup uheldigt efter han forsøgte at få bag om ryggen på sin modstander. Fra min position så det 100% ud til at være ren uheld, men det ændrede ikke ved, at Asperup så ud til at have store smerter i ryggen. Spillet fortsatte dog til publikums store utilfredshed. Rødovre stærke offensive kort blev hjulpet fra banen, men han vendte dog tilbage.

Næste episode, som fik kog i Rødovre Centrum Arena, var tæt under Rødovres mål, da Anders Førster blev skubbet ind i keeper Ridderwall. Førster så bestemt ikke ud til at ville undgå Ridderwall og det kostede to minutters straf, men desværre for tyrene, så blev Ridderwall liggende og senere hjulpet ud og så var William Rørth tilbage i Rødovres mål.
Kort efter fik gæsterne yderligere en udvisning og så duftede der lidt af mål til Rødovre i spil fem mod tre. Men SønderjyskE kan også kæmpe og det gjorde gæsterne, der ofrede sig 100% for at undgå en scoring og så stod Patrick Galbraith også fremragende denne aften.

Rødovres overtalsspil fik lagt en lille dæmper på SønderjyskE og kampen blev igen mere jævnbyrdig forstået på den måde, at det meste spil ikke foregik i Rødovres zone.
Tyrene fik endnu en mulighed for at bringe sig foran i powerplay, da Rod Pelly begik en utilgivelig slashing på dette tidspunkt i kampen. Men igen afviste gæsterne og de to hold skøjtede sig sikkert mod overtidsspil i 3. periodes sidste minut.

Afgørelse på straffe
Der var gode muligheder i begge ender for en afgørelse, men tættest på var Matt Prapavessis, der for anden gang i kampen testede overliggeren. Men den holder altså Prapavessis, så næste gang bør du skyde lidt lavere, men sikke et håndled den canadiske back er i besiddelse af.
Dermed skulle kampen afgøres på straffe og da den eneste skytte, der kunne finde vej til nettet, var Kyle Wharton, blev han matchvinder og sikrede SønderjyskE et ekstra point.

Set over hele kampen fik tilskuerne en forrygende ishockey-oplevelse i et højt tempo og med masser af flot ishockey og store målmandspræstationer. En sand lækkerbisken en kold fredag aften i Rødovre.

Kommentarer
Top