Annonce

Ja, skolen er bedre end sit rygte
Flemming-ÿstergaard-1.jpg
Flemming Lunde Østergaard Hansen (S) mener, at folkeskolen er bedre end sit rygte og vil i det nye år skabe et realistisk billede af folkeskolen. Foto: Presse
debat Endnu en undersøgelse har slået fast, at vi har en rigtig god folkeskole i Danmark.

Blandt 28 EU-lande og yderligere fem lande indtager Danmark en solid fjerdeplads, når det gælder afgangselevers evner inden for læsning, matematik og naturfag. Samtidig er andelen af lavt præsterende elever lavere end EU-gennemsnittet. Og der er sket en forbedring siden 2014. Det viser EU-Kommissionens årlige tilstandsrapport om uddannelse.
For mig er der ingen tvivl om, at eleverne i dagens folkeskole er betydeligt dygtigere, end da jeg selv gik i skole. Og når danske børn og unge opleves i samvær med børn og unge fra andre lande, er det meget ofte de danske børn og unge, som i størst omfang udviser gå på mod, samarbejdsevner og lederskab.
På den baggrund er det tankevækkende, at der, gennem de seneste efterhånden mange år, har været megen tale om folkeskolens dårligdomme i stedet for fokus på den succes, som folkeskolen rent faktisk er. De negative udfald kommer i øvrigt ofte fra personer, som ikke har stor viden om, hvordan skolen fungerer i 2019. Det er derfor super vigtigt (og flot), at vores lokale avis har sat sig for at tale folkeskolen op. Det sker naturligt nok med fokus på skolerne i Rødovre. Og også fra Rødovre er der heldigvis meget godt at fortælle. Vi har landets største satsning på teknologi og innovation, blandt andet med indførelse af et nyt fag og et teknologisk eksperimentarium. Eleverne oplever i stigende grad aktiviteter med inddragelse af det omkringliggende samfund, herunder ungdomsuddannelser. Vi har to profilskoler, Tinderhøj som grøn skole og Valhøj som idrætsskole. Samarbejdet mellem pædagoger og lærere udvikler sig fortsat positivt. Vi har dygtige ledere og medarbejdere. De fysiske rammer bliver løb-
ende forbedret. Og vores elever kommer godt i vej efter folkeskolen.
Mit håb for det nye år er, at vi får skabt et realistisk billede af vores folkeskole, både lokalt og i hele Danmark. Et sådan realistisk billede vil vise, at den danske folkeskole er betydelig bedre end sit rygte.

Kommentarer
Top