Hvor er vegetarmaden?
ISS_11071_10846.jpg

Buddha bowl dish with brown rice, avocado, pepper, tomato, cucumber, red cabbage, chickpea, fresh lettuce salad and walnuts. Healthy vegetarian eating, super food. Top view

Forening ønsker større udvalg af vegetariske og veganske retter i centeret. Foto: SignElements
læserbrev Rødovre Centrum har udvidet fire gange siden årtusindskiftet, heriblandt to gange de seneste seks år. Det undrer os derfor, at der stadig ikke er plads til vegetar- og veganervenlige spise- og indkøbssteder.

På et tidspunkt åbner også det nye stationscenter på nordsiden af Rødovre station. Vi frygter, at historien bliver den samme her: masser af nye spise- og indkøbssteder, men ikke noget for dem, der er interesserede i et velsmagende vegetarisk måltid.
De seneste tal fra COOP Analyse (2018) taler ellers deres klare sprog: 12% af danskerne spiser overvej-
ende vegetarisk; blandt unge i alderen 15 til 34 år er det godt 20%. Og blandt de unge er det 5,5%, der lever helt vegetarisk eller vegansk. Sammenlignet med tallene fra COOP Analyse 2017 er tallene kun steget.
Det undrer os derfor, at de forretningsdrivende og spisestederne i Rødovre helt negligerer denne stadig voksende målgruppe.
Mange danskere, også på Vestegnen, vil gerne spise samt købe vegetariske og veganske produkter og måltider. Men ofte må vi ind til byen for at spise god vegansk mad eller få et velassorteret udvalg af lækre veganske produkter. Vi vil gerne spise lokalt. Vi kan bare ikke. Når spisestederne i Rødovre og på den øvrige vestegn, højst kan tilbyde en vegetarburger (og den veganske version er så uden burgerbollen!), ja, så skal der en motivation af en hel særlig kaliber til for at spise på vestegnens spisesteder.

Kan hjælpe med ekspertise
Vi har et ønske og en opfordring til spisestederne og butikkerne i Rødovre og på den øvrige vestegn: Udvid jeres menukort med vegetariske og veganske muligheder. Vi står til rådighed for dialog, rådgivning og forslag til lækre og attraktive muligheder, I kan sætte på menukortet.
Muligheder der er i overensstemmelse med jeres øvrige menu-sammensætning, samt realiserbare i forhold til jeres eksisterende faciliteter.
Vi har allerede været i dialog med MENY i Rødovre centrum, hvilket medførte en udvidelse af det veganske sortiment for et års tid siden.
Vi har masser af viden og erfaring i lokalafdelingen inden for det vegetariske og veganske område og vi har en stærk landsforening i ryggen, der kan hjælpe med yderligere ekspertise, hvis nødvendigt.
Læs Rødovre Centrums svar her

Kommentarer
Top