Hvem skal styre, hvis du bliver syg
02F06576.jpg
Det kan være en god idé at lave en fremtidsfuldmagt, hvis du selv vil bestemme, hvem der skal styre dine sager, hvis du bliver syg. Hør hvordan den 28. januar. Foto: SignElements
planlægning Man ved aldrig, hvornår man rammes af en sygdom eller ulykke, der betyder, at andre må varetage ens økonomiske eller personlige forhold. Derfor kan en fremtidsfuldmagt være en god idé, mener SeniorRådet, der invitere til møde om sagen.

Det handler om at se fremad for din egen og dine nærmestes skyld, når SeniorRådet inviterer til møde om fremtidsfuldmagter den 28. januar klokken 14 til 16.
Her vil socialformidler Kirsten Dyrborg fortælle, hvorfor og hvordan det er vigtigt at lave en fuldmagt mens man kan.
”Mange tror, at en ægtefælle eller anden nær pårørende kan træffe de nødvendige beslutninger alene på grund af slægtsforholdet. Dette er ikke tilfældet. Man kan ikke uden juridisk gyldighed varetage en anden persons interesser, det kræver fuldmagt eller værgebeskikkelse,” siger Kirsten Dyrborg, der bor i Rødovre.
Hun er fortsat aktiv telefonrådgiver på Demenslinjen og er i gang med at lave publikationer til pårørende.

Bevar indflydelsen
Loven om fremtidsfuldmagter trådte i kraft sidste år. Den giver mulighed for at udpege en eller flere personer til at varetage økonomiske og personlige forhold, hvis man på et tidspunkt ikke længere selv har evne til det på grund af sygdom eller svækket mental funktion.
”Fremtidsfuldmagten er med til at styrke retten til selv at bestemme over eget liv og bevare indflydelsen herpå. Den er et godt alternativ til værgemål,” siger Kirsten Dyrborg.
Foredraget er gratis for alle og kræver ingen tilmelding, man møder bare op på Rødovregaard.
”Alle er velkomne og tilmelding er ikke nødvendig, til gengæld har vi kaffe og småkager,” griner Preben Riel fra SeniorRådet.

Kommentarer
Top