Fra udsat til opsat!
chrumme_002_150915_BP.jpg
Christian Christensen er 'Christian Chrummer' i Rødovre Lokal Nyt Foto: Arkiv
fokus på udsatte unge Du skal ikke mange sider ind i denne udgave af Rødovre Lokal Nyt for at se, vi har et tema i denne uge. Det handler om udsatte unge.

Britt Jensen har 25 års jubilæum, som medlem af byrådet og i den forbindelse har hun startet en indsamling for udsatte børn og unge. Hun ønsker, at Rødovre kommune skal have mere fokus på denne gruppe borgere.
Selvfølgelig skal vi det. Det giver så absolut mening og nu skal jeg fortælle jer en historie om een jeg kender.
Hans forældre blev skilt, da han var 5 år. Hans mor var hjemmegående husmor uden nævneværdig uddannelse. Pludselig var hun ene-forsøger for tre børn. Det er før, man havde en bistandslov. Det er fra den tid, hvor en skilsmisse kunne være en ruin – især for kvinder. Udover at skilsmissen tog hårdt på hende, skulle hun pludselig til at finde et job. De to ældre søskende var noget ældre og godt i gang med deres eget liv (de endte begge med at blive gift med alkoholikere), men Lillebror havde det svært. Han følte, at han havde mistet sin far og sin mor, for moren endte med at bruge 20 år på at være ked af det. Far havde nok i sin ny familie.
Som 7-årig fik lillebror nervemedicin – og at følge med i skolen blev en uoverkommelig opgave. Der blev lavet ballade og delt håndmadder ud i stor stil. Han endte med at være svær at rumme i en almindelig folkeskoleklasse. Lillebror begyndte at pjække. Lidt små-kriminalitet kunne det
da også blive til. Moren havde kapituleret, hun havde rigeligt at se til, med
bare at holde egen næsen over vandskorpen. Først i 8. klasse fik skolen nok.
Lillebror blev sendt på kostskole. Ikke som vi kender efterskoler i dag. Men en kostskole, hvor der var meget kæft, trit og retning. Ja, en flad kunne det også blive til. Skal vi sige, at det ikke just var Herlufsholm – det var nærmest det modsatte. De fleste af Lillebrors kostskolekammerater var lige som ham selv: Opgivet!
Lillebror fandt ud af, at han ikke ville ende som ”opgivet”. Lillebror var bogligt på 4. klasses niveau. Det var en lang og sej kamp at få en studentereksamen (som den første i familien). At få en læreplads.
Det der hjalp Lillebror var et par dygtige lærere og så et familiemedlem, som gav ham chancen for en læreplads.
I dag tjener Lillebror langt mere end begge hans forældre gjorde – tilsammen. Han har et job, hvor han dagligt jonglerer med millioner af kroner. Lillebror glemte aldrig, hvor han kom fra og han er ikke bitter. Hans forældre gjorde, hvad de kunne. Lillebror blev gift og fik børn – børn som Lillebror for alt i verden belærer om, at man kan, hvad man vil. Og man skal, hvad man kan. Og overøser dem med selvværd, opmærksomhed og kærlighed. Og at have respekt for andre mennesker.
Du kender måske Lillebror? Han har nemlig en sidebeskæftigelse: Han er klummeskribent på Rødovre Lokal Nyt. Lillebror tog chancen.
ALLE børn fortjener en chance til, derfor skal vi i særdeleshed hjælpe disse børn.
Støt Britt Jensens indsamling med et bridrag til: reg. nr.: 0400 konto nr. 4023720391

Kommentarer
Top