Forening: Vi er ikke vrede
vegetar.jpg
Dennis Baggers Laursen, formand i Vegetarisk Forening - Vestegnen, mener, at udvalget af vegansk mad kan koges ned til salater og pommes fritter i Rødovre Centrum. Foto: Red.
debat I uge 2 bragte Rødovre Lokal Nyt en artikel under overskriften "Vrede vegetarer føler sig forbigået af Rødovre Centrum" (RC), på foranledning af vores læserbrev bragt i samme nummer.

I den forbindelse er RCs administrerende direktør, Jesper Andreasen, blevet interviewet, hvor han er uenig i vores konklusion om, at udvalget af vegetarisk og vegansk mad i RC er utilstrækkeligt. Jesper Andreasen skriver blandt andet, at der er 15 spisesteder i RC, der tilbyder noget vegetarisk og vegansk, og udtaler ydermere: “Jeg synes, det er ærgerligt at skrive sådan et læserbrev i stedet for at undersøge sagen nærmere”.
Men det har vi netop! Vi er begge to jævnligt kunder i centeret og har dermed indblik i sortimentet. Og hverken vi, eller vores medlemmer i lokalafdelingen, genkender det, Jesper skriver. Udvalget af vegansk mad kan koges ned til salater og pommes fritter. Som vegetar kan man få en burger eller et pitabrød med falafel. Så når vi er ude at spise med veganske venner, går vejen altid forbi RC. For skal man have noget at spise som veganer i RC, skal man enten tilpasse sin bestilling til at ekskludere halvdelen af retten eller sammenstykke retten af flere små dele. Og det gør det jo ret besværligt.
Kort sagt skal man tænke: Hvis en kødspiser synes, at en ret er kedeligt eller utilstrækkelig, vil vegetaren og veganeren højst sandsynligt mene det samme.
Omvendt vil en lækker, velsmagende vegetarret også være tiltalende for en kødspiser. Vi har ved flere lejligheder forsøgt at komme i dialog med RC, hvilket desværre har medført samme svar, som Jesper afrunder interviewet med:
“Markedet er der ikke.”
Men hvad baserer Jesper og RC dette svar på? På de aktuelle salgstal fra centeret? For da må vi minde RC om den klassiske ‘udbud og efterspørgsel’: Man kan som bekendt ikke efterspørge et produkt, der ikke er i udbud.
Og når valget står mellem Madenitaly ved Kgs. Nytorv, der laver lækker, vegansk-italiensk mad; eller salatbaren i RC. Ja, så ved vi godt, hvor efterspørgslen rykker hen.
Så vi er ikke vrede vegetarer, der bare kræver. Vi er derimod en stadig større flok af lokale, vegetarisk spisende borgere, der gerne vil bakke op om lokale spisesteder, samt indgå i dialog.

Kommentarer
Top