Er du Rødovres nye domsmand
retten-i-glostrup_201107_BP.jpg

Der mangler domsmænd til Retten i Glostrup

Der mangler domsmænd til Retten i Glostrup
Politi Skyldig eller ikke skyldig? Dét er det første spørgsmål, og dernæst følger, hvad straffen skal være. Dét kan du være med til at bestemme, fordi, der netop nu mangler domsmænd fra Rødovre.

Du kommer til at have en finger med i nogle af landets mest alvorlige retssager, hvis du får jobbet som domsmand. Lige nu mangler der nemlig nævninge, lægdommere eller domsmænd, alt afhængigt af hvilket ord man vælger at bruge. Fælles er, at du kan være med til at dømme kriminelle. Lige nu søger Retten i Glostrup og Landsretten nemlig helt almindelig borgere til at dømme kriminelle.

Ja, du hørte rigtigt. Mordere, pædofile, voldsmænd og kort sagt alle andre typer for kriminalitet på Vestegnen og i resten af Danmark.“Det er et meget spændende job, hvor man får en helt unik indsigt i, hvordan retssystemet i Danmark arbejder, men man skal være robust, for det er ikke for sarte sjæle at høre om børnevoldtægter og se billeder af dræbte og høre historierne bag disse typer af kriminelle handlinger,” siger formand for Dansk Folkeparti i Rødovre, Julie Korfitsen.

Man får en form for tabt arbejdsfortjeneste som godtgørelse for jobbet, svarende til cirka 1100 kroner per gang

“Men det skal være interessen for at være med og ikke pengene, som skal gøre udslaget for om man søger,” siger Julie Korfitsen og tilføjer, at der gælder særlige regler for modregning af kontanthjælp.

“Dog synes jeg personligt, det er vigtigt for samfundet, at sammensætningen af nævningene er et repræsentativt udsnit af hele den danske befolkning og ikke kun folk, der arbejder og ikke har prøvet andet. Så derfor; selvom din indkomst ikke måtte være løn, synes jeg det er værd at overveje en ekstra gang,” siger hun.

Perioderne for nævninge løber i 4 år og næste periode begynder 2020. Derfor er der tilmelding nu, så de helt rigtige kandidater kan udvælges.

 

Sådan melder du dig

Der er to måder at melde sig på. Enten ved at melde sig ind i et politisk parti og kontakte formanden, eller ved at kontakte Grundlisteudvalget på Rødovre Rådhus.

“Og så skal man selvfølgelig have en ren straffe attest, være dansk statsborger og være over 18 år og ikke være ældre end 75 år, og have fast bopæl i Danmark,” tilføjer Julie Korfitsen, der er frustreret over, hvor mange ældre mænd, der kendetegner systemet.

“Jeg møder ældre mænd, der er udvalgt politisk mest. De sidder godt i det med villa, vovse og Volvo og har svært ved at forstå ungdommen. Ja for den sags skyld forstår de ofte ikke det spil kriminelle fører. Det kan unge, yngre mennesker måske, og derfor kæmper jeg faktisk på at få stoppet modregningen af kontanthjælp, for disse mennesker er især vigtige at have med, fordi de er vant til at være på et helt andet plan i samfundet både økonomisk, men også i kommunens regi og kender til de frustrationer almindelige mennesker ikke kender til og ej forstår,” påpeger hun.

I stedet for at brokke sig over for milde domme, opfordrer hun derfor folk til at melde sig ind i kampen, eller i hvert fald melde sig som domsmand.

Kommentarer
Top