Dopet i nattelivet: 24-årige Tobias fik hjertestop to gange
tobias-henriksen_019_140119_BP.jpg
Det skulle have været en hyggelig aften i byen, men endte næsten med at koste ham livet. Før nytår blev Tobias forgiftet på en bar i København og nu advarer han andre. "Hvis det kan ske for mig, kan det ske for alle," Foto: Brian Poulsen
forgiftet Kroppen lukkede ned og hans hjerte gik i stå. ”Det er uhyggeligt, hvor hurtigt ens hverdag kan ændre sig,” fortæller Tobias, der blev stødt tilbage til livet to gange på Hvidovre Hospital efter at være blevet forgiftet i nattelivet.

I den lyse stuelejlighed på Roskildevej sætter Tobias en kaffekapsel i maskinen og trykker på knappen, så duften af kaffe fylder køkkenet.
”Jeg går ikke så langt på literen lige i øjeblikket, men jeg kan mærke fremgang dag for dag,” siger Tobias imens han finder to kopper frem. Han smiler og er ved godt mod, selvom 2019 indtil videre har været en ubehagelig rutchebanetur helt uden sidestykke. Onsdag den 2. januar kæmpede han for sit liv og to gange måtte lægerne på Hvidovre Hospital give ham hjertemassage for at få hans hjerte til at slå igen.
”Det er uhyggeligt, hvor hurtigt ens hverdag kan ændre sig. At gå fra en glad aften i byen til at ligge i en hospitalsseng med hjertestop, Jeg håber aldrig at andre skal opleve dette,” fortæller Tobias om episoden der nær havde kostet ham livet.

Artiklen fortsætter under billedet…

Annonce

Det skulle have været en hyggelig aften i byen, men endte næsten med at koste ham livet. Før nytår blev Tobias forgiftet på en bar i København og nu advarer han andre. “Hvis det kan ske for mig, kan det ske for alle,”

Flydende gift
Lørdag den 28. december er han i København sammen med fem venner. Efter en middag på H.C Andersens Boulevard fortsætter vennerne i højt humør i retning mod Gothersgade, hvor de besøger en håndfuld barer og skyller juleferien ned med øl og kulørte drinks. Han husker hele aftenen, men har ingen idé om, hvornår og hvorfor der på et tidspunkt er havnet en dødelig cocktail af giftigt rusmiddel i hans drink.
I løbet af aftenen er han blevet dopet med en kemisk sammenblanding, som lægerne mener har bestået af smertestillende medicin og fantasy, der er en klar og lugtfri væske, der i nattelivet er kendt som et festdrug.
”Jeg har da hørt om, at piger er blevet dopet i byen, men jeg havde aldrig troet at det skulle ske for mig. Det er helt sindssygt, at nogle personer kan finde på at proppe noget i andres drinks,” siger Tobias, der som tidligere bartender på både Rødager Bodega og Damhuskroen har oplevet påvirkede mennesker og ved hvad stoffer gør ved personer.
”Det har aldrig selv sagt mig noget, at hoppe med på den galej. Jeg har set folk være skudt af på alt muligt og det har aldrig sagt mig noget,” fortæller Tobias der på intet tidspunkt i løbet af aftenen kunne mærke, at han var påvirket af andet end alkohol.
Om natten blev han kørt hjem af en kammerat og næste morgen vågner han med store tømmermænd og kan hverken drikke eller spise uden, at det kommer retur.
”Det er jo ikke unormalt med tømmermænd, så jeg tænkte egentlig bare, at jeg skulle få sovet min brandert ud og blive frisk igen,” husker Tobias, men de tømmermænds-agtige symptomer forsvinder ikke. De bliver værre og om mandagen må han aflyse den planlagte nytårsaften forbi han stadig kaster op og intet kan spise. I stedet for et brag af en fest, vågner han klokken 00.15 på sin sofa til lyden af fyrværkeri. Han er tappet for energi og får stavret sig selv ind i sit soveværelse, hvor han falder i søvn igen.

Hvorfor græder I?
1. januar insisterer Tobias’ mor på, at de skal tage på Hvidovre Hospital, for tre dages tømmermænd er ikke normalt. Tobias bliver undersøgt og den umiddelbare konklusion er, at smerterne skyldes mavesyre. Han bliver udskrevet, men han er drænet for energi og tager derfor hjem til sine forældre på Tårnvej og sover. Om natten bliver smerterne værre og han får en brændende og sviende fornemmelse i maven. Tobias’ forældre kører ham igen på Hvidovre Hospital, hvor han i løbet af morgenen og dagen får taget flere prøver og senere kørt op på en afdeling, hvor han får smertestillende medicin mod mavesmerterne, der har taget voldsomt til.
”Jeg får det varmt og spørger om at få åbnet et vindue. Herefter kan jeg ikke huske mere,” fortæller Tobias, der kort tid efter går i kramper, får fråde om munden og falder om med hjertestop. Da han 25 minutter senere slår øjnene op, er han omgivet af læger og hans mor står med tårer i øjnene. Han er blevet genoplivet to gange.
”Jeg kunne ikke forstå, hvorfor min mor stod og græd. Jeg havde jo bare bedt dem om at åbne vinduet, men jeg kan intet huske og det er nok meget godt, at jeg ikke kan huske, hvad der skete,” fortæller Tobias.
Blodprøver viser, at Tobias’ levertal ligger på alarmerende 8300. Leveren er kroppens maskinrum, der blandt andet nedbryder alkohol og giftstoffer. Normalværdien for en mænd ligger et sted mellem 10 -70.
”Min lever var lukket og slukket og lægerne mener, at da jeg fik smertestillende medicin mod mine mavesmerter, gik medicinen lige i hjertet og gjorde at jeg fik hjertestop,” siger Tobias, der hurtigt får modgift på hospitalet og i de kommende dage kan se, at levertallet stille og roligt falder.

Dette må og skal ikke opfattes som et “nej hvor er det synd for mig”. Sådan indledte Tobias et skriv på sin Facebook-side, hvor historien hurtigt gik viralt. Opslaget er i skrivende stund blevet liket og delt mere end 25.000 gange. ”Jeg har fortalt min historie for at få styr på min egen psyke og jeg har intet problem med at tale om det. Jeg har kun fået positiv feedback,” siger han. Foto: Privat

Skal sejle verden rundt
I dag er han udskrevet, men skal til jævnlige kontrolbesøg på hospitalet. I den næste måned skal han via genoptræning tilbage til livet, men der går flere måneder før at kroppen er oppe i fulde omdrejninger.
”Jeg har haft min familie og mine venner omkring mig og har fået gået en masse ture, men det er ikke sjovt at blive overhalet af de gamle damer oppe i Rødovre Centrum,” siger Tobias og smiler. Han er kommet på højkant igen, men han ved godt, at hans krop skal have ro og hvile for at komme sig.
”Jeg har tænkt meget over, hvad jeg vil med livet. Episoden har virkelig sat nogle tanker i gang i mit hovedet,” siger Tobias, der er uddannet elektriker og i dag arbejder som elektriker i Søværnet på fregatten Iver Huitfeldt, hvor han er i gang med søværnets basisuddannelse, der skal gøre ham klar til at komme med ud på Internationale sejladser.
”Jeg er fuldt fokuseret på genoptræningen og glæder mig til at komme tilbage til Søværnet og komme ud og opleve verden. Det kan jeg mærke, at jeg sætter endnu mere pris på nu. Ligesom jeg sætter kæmpe pris på min familie og mine venner,” siger Tobias, der ikke tror han havde været i live i dag, hvis ikke det havde været for moderen, der insisterede på at tage på hospitalet en sen nattetime den 2. januar.
”Min mor er den direkte årsag til, at jeg sidder her i dag. Hvis det havde stået til mig, var vi ikke taget på hospitalet, men blevet liggende i min seng og sovet min ’brandert’ ud,” siger han og trækker vejret dybt inden han tilføjer:
”Jeg er taknemmelig for ,at være i live og vil opfordre alle til ikke at stille deres drinks fra sig, når de er ude. Hvis det kan ske for mig, kan det ske for alle andre,” siger han.

  

Kommentarer
Top