Annonce

Børnepres i kommunens vuggestuer
boern.jpg
Udvalgsformand Flemming Lunde Østergaard Hansen oplyser, at pladsgarantien ikke er i fare, selvom der i februar måned reelt set mangler 57 dagpleje- og vuggestuepladser. Foto: modelfoto/arkiv
pladsgaranti Der er ingen ledige garderober i kommunens vuggestuer og dagplejer. En opgørelse viser, at der frem til december 2020 hver måned vil være flere indmeldte børn, end kommunens vuggestuer reelt er normeret til. Børnepresset bekymrer dog hverken Socialdemokratiet eller Konservative.

I februar måned har 960 børn under tre år behov for en plads i en af Rødovre Kommunes dagplejer eller vuggestuer, men tal fra Børne- og Kulturforvaltningen viser, at der reelt kun er 903 ledige pladser. Det er bestemt ikke unormalt, at kapacitetsbehovet svinger og i hele 2018 var der således flere børn indskrevet i byens vuggestuer i forhold til normeringen. Mange institutioner har såkaldte vippe-normeringer, der gør det muligt at få plads til flere børn i de enkelte vuggestuer, men kommunen oplyser, at der kun er ganske få institutioner, der ikke er nået op på deres max-vip eller over.
Rødovre Kommune er i fuld gang med at udvide og bygge nyt for at overholde pladsgarantien,
men både udvidelsen i Børnehuset Slottet og opførelsen af Børnehuset Espelunden er blevet forsinket.

Ingen bekymning
Fra politisk hånd er hverken Socialdemokratiet eller Konservative bekymret for at pladsgarantien kommer i fare.
”Der er ingen grund til bekymring. Der vil være plads til alle de børn, som forældrene har behov for at få i dagtilbud. Frem til 1. maj, hvor de ældste børn begynder i SFO, vil der være mange børn i de fleste institutioner. Dog ikke flere end de fysiske rammer tillader. Og der vil naturligvis være det fornødne antal medarbejdere til at løfte opgaven,” skriver formanden for Børne- og Skoleudvalget, Flemming Lunde Østergaard Hansen (S) i en mail til Lokal Nyt.

Skal ikke blive en vane
Hos de Konservative giver de fyldte vuggestuer heller ikke formand Kim Drejer Nielsen rynker i panden.
”Vi har flere børn i institutionerne, end de er normeret til, men det kan være nødvendigt i kortere perioder at have vippenormeringer. Vi er i gang med udvidelserne af vores institutioner og det vil bringe tallet længere ned på sigt,” siger Kim Drejer Nielsen, inden han afviser, at flere børn i vuggestuerne går ud over børnenes tarv.
”Nej, det gør det ikke. Der følger pædagoger med, men der er ingen tvivl om, at vi ikke skal gøre det til en vane. Vi er ved at få kontrol over situationen og vil ikke have de samme kapacitetsudfordringer, når udvidelsen af Børnehuset Slottet og byggeriet af Børnehuset Espelunden er færdige,” siger han.

Kommentarer
Top