Almquist til HV71
Marcus-Almquist.jpg
Marcus Almquist vender tilbage til svensk ishockey. da han har skrevet en 3-årig kontrakt med HV71 fra Jönköping. Foto: Ian Nielsen / arkiv
ishockey Den 15-årige forward har skrevet en 3-årig kontrakt med HV71 fra Jönköping, der hører til i toppen af svensk ishockey.
Fakta

I juleferien spillede Marcus Almquist for HV71's årgang '03 i Skandinavian Cup i Göteborg. I finalen mod Frölunda scorede han fire mål og var dermed hovedperson i HV71 første triumf i den store svenske turnering.

Han er kun 15 år, men har allerede spillet en sæson for Malmö Redhawks, selvom Marcus Almquist i denne sæson har spillet sammen med vennerne i RSIK. Det har mest været for Rødovres U20 og 1. divisions hold, hvor det i 1. division er blevet til 15 kampe og 18 point fordelt på 10 mål og 8 assist. For RSIKs U20 er det blevet til 12 kampe og 16 point, hvoraf de 11 er mål.

Talentet er åbenlyst for den 15-årige rødovreknægt, der går på Nyager Skole og som for to år siden fik prisen ’Årets Idrætstalent i Rødovre’, uddelt af Rødovre Kommune og Rødovre Lokal Nyt.
”Jeg glæder mig helt vildt, for jeg har fået en fantastisk modtagelse i klubben, der på alle parametre virker mere professionel end noget, jeg tidligere har oplevet. Jeg blev i hvert fald imponeret, da jeg blev vist rundt i deres fire haller og to styrkelokaler, der ligger lige op ad hinanden,” siger Marcus Almquist.

”Men de har også lagt et godt udviklingsprogram for mig, så man kan mærke, de vil have mig. Sportsligt har de sagt, jeg er hentet til HV71, fordi jeg skal producere point, men jeg ved godt, at svensk ishockey er mere taktisk, så mon ikke, jeg også skal udvikle mig mere defensivt,” siger han retorisk og fortsætter om sin kommende klub: 
”Jeg skal spille for deres U18 Elit i næste sæson, som jeg forventer, får et godt hold, der skal spille med i toppen af rækken. Da jeg var med deres 03’ere til Skandinavian Cup i Göteborg, var alle på holdet virkelig dygtige, men det er kun få af os, der er blevet valgt til U18 Elit, der hovedsageligt består af spillere fra årgang ’02. Hvis man ikke kan bruge flere fra årgang ’03, så må de være virkelig dygtige,” mener Almquist.

Skal bo i egen lejlighed
Den 15-årige tekniske begavelse går i 8. klasse på Nyager Skole, så det første år i det svenske bliver en slags ’for-skole’.
”Jeg skal tage de nødvendige 9. klasses fag i Sverige, så jeg kan starte på deres hockeygymnasium i sæsonen 2020-2021. Det bliver spændende, men sikkert også hårdt, for jeg får min egen lejlighed, så jeg skal bo alene.”

Almquist forstår og taler allerede udmærket svensk, så den største udfordring i den første sæson, der starter efter sommerferien, bliver formentlig at skulle stå på egne ben.
”Sådan er det og jeg må tage det, som det kommer, men der er ingen tvivl om, at jeg kommer til savne mine venner i Rødovre,” siger Almquist fra årgang ’03, der stopper i sin barndomsklub, når det sidste hold fra U17, U20 eller 1. division er færdige med DM-ræset.

Kommentarer
Top