Annonce

Udsatte unge får nyt talerør
udsatteraad_033_260117_BP.jpg

Rødovre har allerede fået et Udsatteråd for voksne. Nu kan der meget snart være et udsatteråd på vej kun for børn og unge, der med en ny indsamling kan få den helt perfekte start.

Rødovre har allerede fået et Udsatteråd for voksne. Nu kan der meget snart være et udsatteråd på vej kun for børn og unge, der med en ny indsamling kan få den helt perfekte start.
Udsatte børn og unge Hver jul får hundreder af børn i Rødovre julehjælp fra enten kirkerne, Røde Kors eller kommunen, men det er ikke kun mellem jul og nytår, at den sociale sårbarhed skal bekæmpes, det er mellem nytår og jul. Derfor støtter Rødovre Lokal Nyt op om en indsamling, der skal give udsatte børn og unge en fast stemme og mulighed for et bedre liv. 
Sådan støtter du indsamlingen
  • Indsamlingen går til udsatte børn og unge i Rødovre.
  • Hvis man ønsker at bidrage kan der indsættes penge på en speciel oprettet konto i
  • Lån og Spar Bank:
  • Reg.nr. 0400 og kontonr. 4023720391.

“En god kommune bedømmes på, hvordan den behandler sine svageste medborgere. En indsats der starter i barndommen med at sikre udfordrede familiers børn en god start på livet,” sådan beskriver Britt Jensen, der i 25 år har arbejdet med udsatte i Rødovre, udgangspunktet for en ny indsamling til udsatte børn og unge. 

Hvor det i dag er blevet nemt for de fleste voksne at råbe højt på især sociale medier, har udsatte børn og unge stadigvæk ingen stemme.

Dén vil vi gerne være med til at give dem!

 

Derfor starter vi 2019 med at dedikere en hel avis til udsatte børn og unge i Rødovre. Her lader vi børn og unge, der lever i udsatte familier komme til orde og fortæller deres historier, behov, ønsker og drømme.

Det er en samfundsopgave at sikre lige netop de børn gode opvækstvilkår og en skoleuddannelse, som kan give dem gode fremtidsmuligheder med et liv uden sociale problemer og sætter fokus på de problemstillinger den negative sociale arv betyder for et lille lokalsamfund som Rødovre. 

Rødovre er stadig den by hvor flest gravide ryger. Mange børn kan ikke få hjælp til lektierne derhjemme, har forældre der hellere bruger penge på øl end børnefødselsdage og som ikke engang har råd til at holde jul.

Dobbelt så mange børn i Rødovre bliver udsat for røg i hjemmet, som i resten af landet.

Flere får ikke en ungdomsuddannelse og flere lever i fattigdom. Flere unge end andre steder eksperimenterer med stoffer og drikker tidligere alkohol og vi har flere psykisk sårbare og unge med sexsygdomme end de fleste.

Selv om omkring 92 procent af de udsatte børn klarer sig godt og har brudt den negative spiral, er der forsat dobbelt så mange udsatte børn, som overtager den negative sociale arv fra forældrene – sammenlignet med det, man kunne kalde den almindelige families børn.

2019 bliver året, hvor vi sammen med læserne og byens mange frivillige foreninger går en ekstra meter for at vende udviklingen. 

 

Nyt talerør for udsatte børn

Rødovre Kommune vil starte året med et forsøg som del af arbejdet med ’sammen med borgeren’ at skabe et børne- og ungepanel, der kan sætte deres problemstillinger på dagsordenen. Rødovre Lokal Nyt har lovet at give dem en fast stemme i avisen. Dem der har magten til at gøre en forskel, har også ansvaret for at gøre det. Og gør vi ikke noget nu, taber vi endnu en generation af udsatte børn, på gulvet. Det handler i bund og grund om, hvordan man behandler sine mest udsatte medborgere. Og ingen er mere udsatte end børnene af udsatte familier.

Britt Jensens 25 års jubilæumsindsamling

Britt Jensen har samtidig 25 års jubilæum i kommunalbestyrelsen og i den anledning har hun sat en indsamling i gang til støtte for netop udsatte børn og unge. Et af initiativerne hun gerne vil støtte med de indsamlede midler er udsatte børn og unge i Rødovre.

For at støtte udsatte børn og unge kan man gå ind på brittjensen.dk eller overføre din støtte til Reg.nr. 0400 og kontonr. 4023720391.

“Pengene går ubeskåret til udsatte børn og unge i Rødovre,” lover Britt Jensen. 

Målet er, at det nye panel kan give udsatte børn og unge en stemme.

Alt sammen fordi fællesskab forpligter, og vi ikke skal lade os nøje og se tilbage på, at børn af de udsatte børn om 25 år slås med de samme problemer, fordi vi som samfund ikke reagerede, da vi havde chancen. 

 

Kommentarer
Top