Sød musik for 44,8 millioner
Cafeen-set-fra-Radhuspladsen.jpg
Kommunalbestyrelsen godkendte tirsdag aften den plan, der skal danne grundlag for byens nye musikskole. Projektet indeholder også en ny café og i alt er der afsat 44,8 millioner kroner til det komplekse byggeri, der skal skyde op omkring Kulturhuset Viften. Foto: Nobel Arkitekter
musikskole Kommunalbestyrelsen godkendte tirsdag aften den plan, der skal danne grundlag for byens nye musikskole. Projektet indeholder også en ny café og i alt er der afsat 44,8 millioner kroner til det komplekse byggeri, der skal skyde op omkring Kulturhuset Viften.

De mere end 500 elever på Rødovre Musikskole har længe sukket efter nye og tidssvarende lokaler og tirsdag aften godkendte en enig kommunalbestyrelse omsider et storstilet projekt, der nok skal få smilene frem hos skolens elever.
Rødovre Kommune har afsat 44,8 millioner kroner i de kommende års budgetter til opførelsen af en spritny musikskole og hvis alt går efter planen, vil eleverne derfor kunne flytte ind med deres instrumenter i sommeren 2020.
Musikskolen har siden i dag til huse på hjørnet af Lisbjergvej og Rødovrevej i det gamle Islebro Mejeri, der blev bygget i 1925. Derfor glæder det formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Lene Due (S), at Kommunalbestyrelsen nu har nikket ja til den plan, der skal optimere forholdene for eleverne på alle tænkelige måder.
”Eleverne har slet ikke haft de faciliteter de har haft behov for i det gamle ismejeri og derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu bygger noget nyt og lækkert,” siger Lene Due.
På Rødovre Musikskole ser musikskoleleder Tormod Vinsand også frem til at flytte ind på den nye musikskole.
”Det er ikke alle vægge der er lydisolerede på musikskolen i dag, men vi har vænnet os til, at rammerne ikke er optimale. Derfor glæder vi os alle sammen over, at der kommer en helt ny skole. Jeg håber, at den nye bygning bliver en katalysator for de mange kulturelle tilbud der er i Rødovre. Tænk at vi om få år kan have en akustisk koncert på musikskolen samtidig med at der er rockkoncert i Viften. Det bliver spændende og er vidst ikke set andre steder på Vestegnen,” siger han.

Bygger også ny café
Projektet skal i udbud i januar og februar i det nye år og hvis tidsplanen holder, vil musikskolen stå klar til indvielse i august 2020.
Skolen bliver i én etage og skal bygges på bagsiden af Viften og vil indrettet med en multisal på ca. 250 m2 med plads til 250 personer. Skolens foyerområde bliver knyttet direkte sammen med Viftens foyer og Rødovre Kommune oplyser, at musikskolen vil komme til at fremstå med store glaspartier, så man udefra kan se aktiviteterne. Udover den nye musikskole skal der også bygges en ny café i forlængelse af Viften mod rådhuspladsen.
Caféen får plads til 110 gæster og skal, ifølge Rødovre Kommune, fremstå karakterfuld med sin runde form.
”Der sker meget i vore by, men der er ikke voldsom puls i byen, når centeret er lukket. Med musikskolen og caféen håber jeg, at vi kan få noget aftenliv og se at byen lever og ånder,” siger Lene Due.

 

Kommentarer
Top