Annonce

Prisvindere arbejder på hemmelige projekter
Ventus-1.jpg

Vinderne af Rødovre Musikpris, Ventus, vender hjem til Rødovre, hvor de begge før har spillet, for at give koncert med sidste års vindere af musikprisen, Rødovre Concert Band.

Vinderne af Rødovre Musikpris, Ventus, vender hjem til Rødovre, hvor de begge før har spillet, for at give koncert med sidste års vindere af musikprisen, Rødovre Concert Band. Foto: Presse
Rødovre Musikpris De har aldrig før vundet en pris, de ikke selv har søgt, men for den hårdtarbejdende duo, der vinder Rødovre Musikpris 2019, er musikken en rejse, der aldrig ender, og musikprisen det næste stop på turen.
Årets prisvinder: Ventus

 

Ventus består af Michaela Hansen på fløjte og Louise Mogensen på klarinet. De har begge spillet i Rødovre Concert Band.

Duoen debuterede i maj 2017 i Osaka, Japan, ved The Ninth Osaka International Chambermusic Competition, hvor de placerede sig blandt de 9 bedste ud af 239 ansøgere fra hele verden. Siden har Ventus vundet priser ved adskillige store musikkonkurrencer:

  • prisen ved International Music Competition Luigi Nono i Torino, Italien
  • prisen i P2’s Kammermusikkonkurrence i København.
  • prisen ved The 3. Berlin Rising Star Grandprix.
  • prisen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums solistkonkurrence.

Senest vandt duoen 1. prisen i Busan Maru International Music Festival Concerto Competition.

To prisvindere møder hinanden, når den traditionsrige nytårskoncert blæses i gang på Viftens skrå brædder den 6. januar. Både fløjtenisten Michaela Hansen og klarinettisten Louise Mogensen, der i år kåres som vindere af Rødovre Musikpris, har nemlig tidligere spillet i Rødovre Concert Band, som vandt prisen sidste år.

Når de sammen spiller det nye år i møde, bliver det med andre ord med kvalitet fra den øverste hylde i dansk klassisk musik.

”Michaela og Louise har arbejdet hårdt for at komme dertil, hvor de er i dag. Det gælder selvfølgelig musikken, hvor de er sublime og konstant søger nye udfordringer. Men de har også arbejdet hårdt ved siden af for at kunne betale for undervisning og rejser til musikkonkurrencerne. Prisen opmuntrer forhåbentligt Ventus til at fortsætte deres flotte udvikling,” siger Rødovres borgmester Erik Nielsen, der glæder sig til at overrække prisen på 50.000 kroner til duoen, der kalder sig Ventus.

Sammen med Rødovre Musikpris følger et honorar på 50.000 kr., som skal anvendes til en studierejse uden for landets grænser.

”Vi er meget taknemmelige og stolte over at modtage prisen. Vi drømmer om at tage til New York og få undervisning af en af de største klarinettister i verden, som har skrevet musik til en duo som os. Den drøm kan vi få opfyldt nu. Derfor kommer prisen til at udvikle os og gøre os dygtigere, så vi kan stå endnu stærkere i de næste musikkonkurrencer”, udtaler prisvinderne.

Det ambitiøse ensemble har kun spillet sammen i to år, men har allerede gjort sig bemærket på både den nationale og internationale musikscene. De har vundet priser ved adskillige store musikkonkurrencer, bl.a. 2. prisen ved P2’s Kammermusikkonkurrence, i øvrigt som det eneste danske ensemble i finalen.

“Ventus formår at gøre den klassiske kammermusikform til en nutidig og vedkommende oplevelse. Både øjne og ører bliver stimuleret, når duoen tryllebinder med deres sammenspil. Som var de to siamesiske tvillinger holder de lytteren fast, mens tonerne fra deres fine, slanke instrumenter stiger til vejrs og bliver til én bevægelse”, siger Max Artved, der er træblæserprofessor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

 

Altid på vej

Da vi siger tillykke til de nye prisvindere, er det en tydeligt begejstret Louise Mogensen, der stolt møder os.

”Vi er meget beæret. Som musikere er vi altid på vej. Det stopper man aldrig med at være, hvis man skal udvikle sig, håber jeg. Vi har mange destinationer tilbage på vores rejse i musikken, og derfor er prisen en god hjælp,” siger Louise Mogensen, der afslører, at duoen gerne vil til USA og overtale en af verdens førende eksperter på området til at lade dem spille en duo han har skrevet til fløjte og klarinet.

”Der er ingen andre, der har fået lov til at spille den, så det vil vi vildt gerne, men vi vil også gerne møde nogle mestre og få inspiration.,” siger hun og skynder sig at tilføje, at de altså også er ret glade for deres mange kontakter herhjemme, som har skabt musik og muligheder med duen.

”Ikke mindst Jan Hansen, som vi har uropført mange værker af,” tilføjer hun.

 

Musik er en gave

Louise Mogensen har tidligere undervist i det lokale initiativ Musik Unik.

”Det er et fantastisk projekt, fordi man kan give noget til dem, der ikke kan opsøge det selv. Musikken er en gave og alle fortjener at få den.  Musik er jo følelser. Det er det vigtigste ved den. Musik kan skabe glæde, sorg og tristhed og det vil vi rigtig gerne gøre med vores musik. Om man så bliver vred eller ked af det er ikke så vigtigt,” siger hun og tilføjer:

”Vi vil ikke så gerne sættes i bås. Vi vil gerne se, hvor meget vi kan sprænge rammerne. Er der grænser for lige netop vores duo, så ændrer vi dem. Vi er måske uortodokse i kammermusikkonkurrencer, men er nået langt på trods af kombionationen af instrumenter og Rødovre Musikpris kan hjælpe os endnu videre.”

 

Hvad fremtiden byder på lige nu og her, er en hemmelighed, man skal mere end kunne læse noder for at hitte ud af.

”Det bliver alt muligt. Også ting man ikke har set før, kan jeg godt love og man kommer til at se og høre meget mere til os.”

 

Hvad?

”Dét kan jeg faktisk ikke afsløre.”

 

Fakta

 

Kommentarer
Top