Annonce

Forældre klædt på til fremtiden
20181123_222808.jpg
To af Rødovres tre udsendte medlemmer fra skolebestyrelsen på Valhøj Skole. Foto: Privat
får gode input Det er ikke kun lærere og elever, der har et ansvar for, at folkeskolen hele tiden udvikler sig. Det har forældrene også. Heldigvis kan de blive klædt på af 'Skole og Forældre'.

Den 23. til 24. november holdt landsforeningen Skole & Forældre deres årlige landsmøde på Nyborg Strand.
Med var tre medlemmer fra Valhøj Skoles bestyrelse, der anbefaler resten af byens engagerede voksne omkring folkeskolen at deltage.
I år var temaet ‘Klædt på til fremtiden’ og det synes de lokale deltagere, de blev.
Efter et oplæg fra undervisningsminister Merete Riisager var der efterfølg-
ende mulighed for at deltage i flere debatcaféer med emner som digital dannelse, trivsel/anti-
mobbestrategi, elevdemokrati, skole/hjem-samarbejde og specialundervisning.
“Efterfølgende var der DM i skoleudvikling, som er en landsdækkende konkurrence og vidensplatform. Kriterierne for at deltage er meget enkle,” forklarer Anne Skovfoged Cezcin, der er næstformand i skolebestyrelsen på Valhøj Skole
“Det, man præsenterer, skal være nyskabende, indeholde samarbejde og læring samt være delbart med andre. Så måske Rødovre Kommune skal overveje at deltage næste år med TekX og Teknologi og Innovation,” siger hun som en retorisk opfordring.

Annonce:

Mange skolebestyrelser kommer i det daglige arbejde med at sikre skolens ve og vel måske til at slutte sig lidt om sig selv. Derfor kan inspirationen udefra være kærkommen, mener de tre lokale deltagere.
“At deltage i landsmødet er en fantastisk mulighed som skolebestyrelsesmedlem for at udvide sit netværk, få nye relationer, vidensdeling og få større indblik i, hvad ‘Skole og Forældre’ kan bruges til og hjælpe os forældre samt skolebestyrelser med,” evaluerer de.
‘Skole og Forældre’ har også en forældrerådgivning, som forældre altid kan kontakte, hvis man har spørgsmål omkring sit barns skolegang og har brug for en uvildig part.
“Derudover afholder de skolebestyrelsesseminarer og man kan få dem ud til afholdelse af kurser for både skolebestyrelser, kontaktforældre og forældre,” forklarer de lokale udsendinge mest henvendt til resten af byens skolebestyrelser.
Men der er også helt ny viden at få med hjem.
På mødet i år blev et helt nyt projekt præsenteret. Det hedder ‘Lær med familien’ og er et projekt om forældreinvolvering.
“Formålet med projektet er blandt andet at øge forældrenes tillid til skolen og styrke elevernes trivsel og faglighed, uanset social baggrund. Projektet er udviklet af Skole og Forældre i samarbejde med VIA University College og Københavns Professionshøjskole,” siger Anne Skovfoged Cezgin og tilføjer:
“Jeg har personligt fået meget ud af at deltage i landsmødet og jeg vil på det varmeste anbefale de andre skolebestyrelser i Rødovre at sende delegerede afsted næste år.”

De udsendte mener, at de andre skoler også kan få noget ud af inspiration udefra.

Kommentarer
Top