’Familien 40.000’ flyttede til Rødovre med bind for øjnene
borger-nummer-40-1.jpg
Camilla, Alva og Frederik fik tidligere på måneden indbyggertallet til at passere 40.000, hvilket er første gang siden 1977. Foto: Red.
velkommen til Det er de færreste, der køber hus i blinde, men for 29-årige Frederik Thomsen, 28-årige Camilla Eising-Pedersen og deres 18 måneder gamle datter Alva, var det tilfældet. Og så fik de oven i købet indbyggertallet til at passere 40.000.

Kan du sige borger nummer 40.000,” spørger Camilla til datteren Alva, imens hun skærer en appelsin ud i små bider, som Alva fortærer med vældig appetit. I sidste uge fik den lille familie besøg af borgmester Erik Nielsen og kommunaldirektør Anders Agger, der med blomster og en varm velkomst bød familien velkommen til byen i anledning af, at indbyggertallet rundede en historisk milepæl.
”Vi har noteret Alva, som borger nummer 40.000,” sagde Erik Nielsen, mens han overrakte Camilla en flot buket blomster.
Der er hyggeligt i Frederik og Camillas rækkehus på Knud Anchers Vej. Boligen er total istandsat og familien sidder i det køkken-alrum, som stod øverst på deres ønskeliste, da de tidligere på året besluttede sig for at Volvo, villa og vovse trak mere end lejligheden på Frederiksberg. At bylivet blev skiftet ud med Rødovre har familien dog ikke selv været med til at bestemme. Faktisk overlod de fuldstændig deres boligskæbne i hænderne på fremmede, da de tilmeldte sig TV-programmet ’Boligkøb i blinde’, hvor, som titlen antyder, de medvirkende par først ser deres bolig, når de står som ejere på slutsedlen.
Frederik og Camilla drømte om luft og grønne områder og parret havde på forhånd indtegnet ti byer på Google Maps, hvor de godt kunne se sig selv på og gav herefter boligprogrammets eksperter en fuldmagt til at købe dem et hus.

Borgmester Erik Nielsen siger pænt goddag til Alva, der er borger nummer 40.000. Inden år 2025 forventer Rødovre Kommune, at yderligere 5000 personer flytter til. Foto: Red.

Vilde med Vestvolden
Valget faldt på rækkehuset på Knud Anchers Vej og parret har bestemt ikke fortrudt, at de meldte sig til programmet, for Rødovre har indtil videre vist sig at være helt ideelt for den lille familie.
”Jeg var sikker på, vi skulle bo tæt på en station, hvis vi skulle flytte til Vestegnen, men det har vist sig slet ikke at være et problem at cykle, selvom vi begge to arbejder i København. Transporttid var vores største bekymring, men vi oplever det faktisk slet ikke som et problem i dag,” fortæller Camilla, der til dagligt arbejder som børneergoterapeut på Østerbro.
Familien har boet i rækkehuset siden starten af november måned og især et området har overrasket dem positivt.
“Der var ingen af os, der rigtigt havde noget forhold til Rødovre, før vi flyttede til byen, men vi er blevet rigtig glade for området og især Vestvolden. Vi tager tit med Alva med på Vestvolden, hvor vi fodre fårene eller er på besøg hos hestene på den anden side af motorvejen. Vi har også en hund, som vi går tur med, så det er dejligt at have Vestvolden i baghaven,” siger Frederik, der arbejder med statistik i en virksomhed i Hellerup.
Selvom de nye rødovreborgere stadig er lidt våde bag ørene er den lokale forankring allerede ved at indfinde sig.
”Vi har planer om at få i hvert fald et barn mere og på et tidspunkt bliver rækkehuset her nok for småt, men jeg har allerede været rundt og kigge på side-
vejene,” smiler Camilla, inden Frederik supplerer.
”Man kan måske have fordomme om Vestegnen, men qua at ingen af os nogensinde har haft noget at gøre med Vestegnen, har vi ikke haft nogen idé om, hvad vi skulle forvente og indtil videre, er vi kun blevet positivt overraskede. Vi har ledt lidt efter et pizzeria i området, men det finder vi nok,” siger Frederik.

Kommentarer
Top