Annonce

Er Rødovre hot or not
bolig-koeb_03_200614_BP.jpg
På en periode på seks måneder, blev der i Rødovre solgt flere boliger end, der til at starte med, var til salg. Foto: Arkiv
bolig Rødovre er et af de steder, hvor der lynsælges flest huse. Det er også en af de kommuner med kortest salgstider. Til gengæld er der også virkelig mange boliger til salg. Gør det Rød- ovre til hot eller not?

Der bliver snakket meget om liggetider og lynsalg på ejendomsmæglerkontorerne, men ser man på forholdet mellem, hvor mange boliger der er til salg og hvor meget, der faktisk bliver solgt, er Rødovre faktisk ikke en del af den hotte Vestegn.
En simpel metode for at bedømme tilstanden på en kommunes boligmarked er nemlig at se på forholdet mellem, hvor meget der er til salg og hvor meget der rent faktisk bliver solgt. En tommelfingerregel siger, at hvis der på seks måneder sælges flere boliger end det aktuelle udbud, er der tale om et varmt marked, hvor sælgerne får solgt hurtigt og uden de store prisafslag. Hvis der derimod over en periode på et halvt år kun sælges det halve af udbuddet, så er markedet præget af lange salgstider og hårde forhandlinger mellem køber og sælger.
En ny opgørelse af markedet i alle landets kommuner viser, at der er tryk på salget i de københavnske vestegnskommuner, bare ikke Rødovre.
På top 10-listen er ikke mindre end de otte højeste placeringer ellers optaget af kommuner på Vestegnen. Helt i top ligger Albertslund og Brøndby Kommuner, hvor der på seks måneder sælges
mere end det dobbelte af det aktuelle udbud. I Albertslund er der således solgt 140 ejerboliger de seneste seks måneder og der er kun 65 til salg lige nu.

Flotte salgstal
Når Rødovre ikke topper listen på trods af, hvor hot det ellers føles, at boligmarkedet er lokalt. Skyldes det selvfølgelig, vi har langt flere boliger til salg end duksen fra Albertslund.
Da målingen blev foretaget af Boligsiden.dk var der i Rødovre 224 boliger til salg og der blev solgt 274.
Ret så imponerende egentlig, men det rækker alligevel kun til en faktor 0,82 og en placering som nummer 73 på listen.
“Vestegnskommunerne er særligt populære lige nu, fordi boligpriserne er væsentligt lavere end i Københavns centrale kommuner,” forklarer EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann.
“De høje priser i Københavns centrum og i de nordlige forstæder får boligkøberne til at søge mod billigere områder, hvor de ofte kan bytte en 3-værelses i centrum ud med 150 kvm. hus med tilhørende have,” tilføjer han.

Kommentarer
Top