Annonce

Du er ikke alene om smøg-nytårsforsættet
rygestop.jpg

close up of man breaking the cigarette with hands

Nu kan du få gratis hjælp til at kvitte smøgerne i 2019. Foto: SignElements
NYTÅRSFORSÆT: Du har hørt det før. Nytårsforsættet over dem alle; "I år stopper jeg med at ryge." Men helt ærligt, hvorfor ikke få hjælp til at lade 2019 blive året, hvor du holder, hvad du lover.

Hvis du skal ændre én ting i det nye år, som kan ende med at give dig mange flere nye gode år, så er det dine rygevaner.
Heldigvis betyder et nyt år også nye vaner for rigtig mange af os. Desværre er rygning en af de vaner, som er rigtig svær at slippe af med på egen hånd.
Næsten hver femte Rødovre-borger ryger, men størstedelen af rygerne ønsker faktisk at holde op. En af de helt store udfordringer ved et rygestop er dog at undlade at falde tilbage i den dårlige vane efter et stykke tid. Her viser erfaringen, at rygere, der får vejledning af professionelle rygestoprådgivere, har fem gange så stor chance for at holde helt op.
I den forbindelse åbner Rødovre Sundhedscenter nu op for tilmelding til tre nye rygestophold.
”Vi ved, at ønsket om at blive røgfri er der, men i praksis er det vanskeligere at stoppe. Mange tror, de selv skal klare det svære rygestop og det blot handler om at have en stærk rygrad. Men alle rygere skal vide, at de har større chance for at blive røgfri ved at få professionel rådgivning.Rygestoppet skal de ikke klare selv, da et rygestopkursus netop er lavet til, at der er rådgivning og hjælp at hente i den periode, hvor rygestoppet starter,” siger Maria Bleiback Clausen, faglig leder i Rødovre Sundhedscenter.
Maria Bleiback Clausen tilføjer, at deltagerne ikke skal være røgfri, når de starter på kurset, da man aftaler en fælles stopdato på holdet.

Gratis hold
På rygestopholdene er man en del af en gruppe. Et rygestop er lettere sammen med andre og det giver mulighed for, at man kan tale med andre i samme situation.
På den måde bakker man hinanden op og motiverer hinanden til at holde fast i rygestoppet.
Holdene er et gratis tilbud til borgere i Rødovre
Kommune, så hvis du alligevel har et rygestop blandt nytårsforsætterne, kan du med fordel melde dig til på rk.dk/rygestop. Holdene starter den 14. januar, 30. januar og den 13. februar.

Annonce
Kommentarer
Top