Annonce

God økonomi i klimaløsninger
rødovrehallen_FD.jpg
Det er både godt for miljøet og for kommunekassen at investere i energivenlige løsninger. I Rødovrehallen har Rødovre Kommune blandt andet optimeret ventilationen i hallen, hvilket alene giver en årlig besparelse på 114.000 kroner. Foto: Frederikke Due
god energi Rødovre Kommune har brugt tre millioner kroner på energiforbedrende tiltag i seks kommunale bygninger. Om 10 år skulle forbedringerne gerne have tjent sig selv hjem igen.

Optimering af ventilationen af 1. sal på Islev Skole, udskiftning af en centralvarmepumpe på Tinderhøj Skole og renovering af et brusevandsanlæg på Rødovre Skole. I 2017 afsatte Kommunalbestyrelsen tre millioner kroner til energiforbedrende tiltag i seks bygninger og de første beregninger viser, at el- og varmeforbruget er blevet reduceret med, hvad der svarer til 94 tons CO2, hvilket svarer til cirka 1,25 procent af den samlede udledning fra de kommunale bygninger i 2017.
Det er godt for klimaet og moder jord, men også for kommunekassen, der, med reduktionen af varme- og elforbruget, sparer cirka 330.000 kroner årligt.
Hurtig hovedregning afslører derfor, at de energiforbedrende tiltag har tjent sig selv hjem på under 10 år.

Kommentarer
Top