Annonce

Bysbarn bag ny Asger Jorn plakat
jorn.jpg

Et af bysbørnene har stået bag restaureringen af Asger Jorns berømte Cuba-kunstværker, som fylder 50 år i år. ”Havana-udsmykningen er enestående i sit omfang, og det er den eneste af Asger Jorns omfattende improvisatoriske værker, der er bevaret in situ. Vægmalerierne i Cuba blev indledningen til den sidste, og måske rigeste skabende fase i hans liv,” siger Ole Sohn om jubilæumsplakaten.

Et af bysbørnene har stået bag restaureringen af Asger Jorns berømte Cuba-kunstværker, som fylder 50 år i år. ”Havana-udsmykningen er enestående i sit omfang, og det er den eneste af Asger Jorns omfattende improvisatoriske værker, der er bevaret in situ. Vægmalerierne i Cuba blev indledningen til den sidste, og måske rigeste skabende fase i hans liv,” siger Ole Sohn om jubilæumsplakaten.
Kunst For præcis 50 år siden udsmykkede Asger Jorn ni vægge, to søjler og en trappeopgang i Det Historiske Arkiv i Havana. Ikke mindst takket være en indsats fra rødovreborgeren Ole Sohn, kan du nu få fingrene i en kunstplakat af et helt vægmotiv.

En af Danmarks mest kendte kunstnere har i 1968 under et ophold i Cuba begået en vild udsmykning af Det Historiske Arkiv i Havana.

Det drejer som om ni vægge, der på kun én uge sammen med en trappeopgang og to bærende søjler blev omdannet til ren kunst. Nu kan du få en plakat, der viser malerierne op at hænge derhjemme. Alt sammen takket være Komiteen til bevarelse af Asger Jorns vægudsmykning i Havana, som Rødovreborgeren, Ole Sohn, er en af de drivende kræfter i.

”En af hovedopgaverne for komiteen har været at få restaureret den smukke udsmykning. Det store restaureringsarbejde blev færdigt i 2009, og blev lavet af danske konservatorer. Jeg står for den løbende kontakt med arkivet i forbindelse med vedligeholdelsen af den unikke udsmykning, der er den eneste af Asger Jorns store improvisatoriske værker, der er bevaret ‘in situ’ – på stedet, hvor det blev udført,” fortæller Ole Sohn.

”Derudover er opgaven at promovere vægmalerier for offentligheden – ikke mindst overfor de ca. 10.000 danskere, der hvert år feriere i Cuba,” siger Ole Sohn.

Der altså i anledningen af 50 året for kunstværkets tilblivelse, har fået lavet en smuk kunstplakat af et helt vægmotiv, som kan købes via www.sohn.dk.

 

Kommentarer
Top