“Vi kender ikke mulighederne”
skole_AB_højhus-3.jpg
Mads Raaschou fra Dansk Byggeri, til venstre, og Kent Magelund fra Brøndby Kommune lyttede spændt på Bertram og Emma fra Hendriksholm Skole i Rødovre. Foto: Red.
erfaringer Emilie og Bertram fra Hendriksholm Skole forklarede i tirsdags foran den samlede presse, hvorfor der er brug for mere fokus på erhvervsuddannelserne i folkeskolen. Når de går ud af skolen om et års tid skal de begge i gang med en.

Hvad skal du lave efter skolen Emma?
”Jeg skal tage en erhvervsuddannelse som guldsmed.”

Hvad synes du om forløbet ’Sammen bygger vi fremtiden’?
”Det var spændende at være inde og se en anden måde at have undervisning på, hvor man ikke var i klasselokalet hele tiden, men kom ud og prøvede computerspil og så bagefter selv se, hvordan det virker i virkeligheden.”

Hvad husker du bedst fra forløbet?
”Der var især et brætspil, hvor man styrer en person og skaber et liv. Det var meget spændende.”

Har du snakket med dine forældre om det?
”Meget! Når man er teenager, kan man godt komme meget i tvivl, men de har altid sagt, at det du brænder for, det er det, du skal vælge.”

Hvad tænker du, at skolen kan gøre?
”De kan præsentere de forskellige uddannelser. Det er de gode til, men de viser ikke så meget de erhvervsmæssige uddannelser. De skal vise os, hvad der er at vælge mellem. Hvis man kun tror, der er håndværkerfag, så kan det være nogen vælger det fra.”

Hvad skal du lave efter skolen Bertram?
”Jeg skal tage en uddannelse som kok, som jeg har ønsket siden jeg var helt lille. Jeg har altid lavet mad til min familie.”

Hvad ved du om uddannelsen?
”Jeg ved ikke så meget.”

Hvorfor så vælge den?
”Jeg ved, det godt kan blive kedeligt at sidde på en stol dagen lang i en skole. Det er bedre at komme ud og lave noget, så man både bruger både hovedet og hænderne.”

Hvad husker du bedst?
”Jeg kan huske, vi var oppe på højhuset, men dengang var de kun nået til 25. etage. Det er vildt, hvor meget arbejde, der egentlig skal til for at lave sådan noget og hvor mange forskellige, der skal lave det.”

Hvordan skal skolen hjælpe bedre?
”Man skal komme ud på de forskellige uddannelser, så det ikke kun er de mest populære, der bliver vist frem.”

Kommentarer
Top