Annonce

Men hvad med borgernes økonomi?
affald-4.jpg
Anders Torm Nielsen svarer tilbage på Erik Nielsens debatindlæg fra sidste uge. F Foto: Arkiv
læserbrev I Rødovre Lokal Nyt den 30.8 under overskriften ”Bedst for kommunens økonomi og miljø” slår borgmester Erik Nielsen fast, at kommunalbestyrelsens beslutning om at hjemtage affaldsindsamlingen i Rødovre Kommune sker fordi ”det bedst kan betale sig økonomisk og for miljøet”. Men hvad med borgernes økonomi?

Erik Nielsen har ret i, at Nirás kommer frem til en besparelse på 1,8 mill. Men Nirás tager udgangspunkt i gamle tal fra 2015 som bygger på endnu ældre priser fra den gang opgaven sidste var udbudt.
Man kan ikke udlede af Nirás Business Case, at der i dag vil kunne være en besparelse ved hjemtagelsen. Det kan vi ikke fordi opgaven ikke har været i udbud. Havde opgaven været konkurrenceudsat (og kommunen evt. selv havde budt på opgaven), så havde vi kendt prisen. Men hverken kommunen eller andre leverandører har haft mulighed for at give bud på opgaven. Det er kritisabelt.
Mht. til hvad der er bedst for miljøet, så er det de samme regler og målsætninger som gælder for alle landets kommuner. Det har ikke noget at gøre med om opgaven har været i udbud eller ej. Jeg er overbevist om, at vores nabokommuner, Ballerup, Albertslund, Vallensbæk, Ishøj og Furesø som har valgt i fællesskab at lade opgaven konkurrenceudsætte, også har tænkt sig at leve op regler og målsætninger.
For de konservative i kommunalbestyrelsen er det ikke et ”must”, at opgaven skal udføres af private. For os er det vigtigste, at vi konkurrenceudsætter så vi kan teste pris og kvalitet.

Kommentarer
Top