Annonce

Frivillige vækker Radio Rødovre til live
radio-roedovre_003_050918_BP.jpg
Radio Rødovre er genopstået fra de døde. På billedet ses stationsleder torben Eilersen (th) i forbindelse med åbningsreceptionen onsdag eftermiddag. Foto: Brian Poulsen
radio Radio Rødovre er tilbage i æteren. I første omgang som netradio, men på sigt er håbet, at sende radio ligesom i de gode gamle dage. ”Vi arbejder i hvert fald på at få vores gamle frekvens tilbage,” siger stationsleder Torben Eilersen.

Det er så her vi holder til,” siger Torben Eilersen og kigger rundt i det beskedne kælderlokale i Foreningshuset på Højnæsvej.
Hen over sommeren har han sammen med en række frivillige ildsjæle knoklet med at få kælderlokalet gjort klart, så gendannelsen af Radio Rødovre kunne blive en realitet.
”Vi har malet og bakset med gipsvægge, men det er det hele værd,” forsikrer Torben, der tilbage i 00’erne slog sine folder på ’det gamle’ Radio Rødovre.
Den 12. januar 2016 lukkede en ny ledelse radiostationen, som var grundlagt i 1988 af afdøde Ove Møller. I stedet så ’Copenhagen FM’ dagens lys, men i dag er ledelsen og radiostation historie.
”Radio Rødovre har en god historie og der var synd, at den lukkede som den gjorde. Derfor vil vi nu forsøge at starte på en frisk og lave radio, som vi gjorde i gamle dage,” siger Torben om projektet, der har mødt stor opbakning.
Foreløbig er 10 af de gamle værter vendt tilbage og blandt værterne er der en fornyet energi og tro på tingene.
”Det er simpelthen så fedt at lave radio og jeg har indtrykket af, at der er mange der har savnet Radio Rødovre. Vores radio er vores helt egen. Vi er ikke en kopi og forsøger ikke at gøre som andre. Vi kører ikke den samme musik i rotation og er ikke underlagt kommercielle-bånd,” fortæller Roxanne Tirkov, der er fast morgenvært hver tirsdag og torsdag.

Ren kærlighed til radioen
Radio Rødovre gik i luften den 5. august og i første omgang vil der alle hverdage blive sendt radio med værter fra 8 til 14. På sigt håber de frivillige at kunne sende endnu flere timer, men i første omgang handler det om at finde fodfæste og genfinde glæder ved lokalradio.
”Vi er først og fremmest en lokalradio og det skal skinne i gennem. Vi skal være rigtigt lokale og på sigt skal vi også ud i marken og være til stede, hvor der sket noget spændende. Ja, vi kommer til at gå jer i bedene på avisen,” griner Torben.
Det koster penge at leje sig ind i Foreningshuset og annonceindtægter er der ingen af. Derfor er planen fremadrettet, at arrangere diverse arrangementer, der kan generere økonomi til det nye Radio Rødovre, der skal drives som en non-profit forening og radiostation.
”Det koster at drive radio og alle der er tilknyttet hernede er frivillige. Den 3. november arrangerer vi derfor bankospil på Rødovregaard og på sigt kommer der måske også annonceindtægter ind via reklamespots,” fortæller Torben Eilersen.

Annonce

Radio Rødovre har base i Foreningshuset på Højnæsvej og starter i første omgang med at sende netradio.

Kommentarer
Top