Forslag fra S kan blive historisk
plejehjemmet-engskraenten_011_030616.jpg
I dag får ældre i Rødovre Kommune som udgangspunkt et bad én gang om ugen og efter behov, men fra 1. januar kan byens ældre se frem til en tur under bruseren dagligt. Foto: Arkiv
budgetforslag Socialdemokratiet vil afsætte penge i næste års budget, så alle borgere i hjemmeplejen kan få et dagligt bad. Hvis budgetforslaget stemmes hjem, vil Rødovre Kommune blive den første kommune i landet, hvor de ældre får ret til bad på alle hverdage.

I dag får ældre i Rødovre Kommune som udgangspunkt et bad én gang om ugen, men fra 1. januar 2019 kan byens ældre se frem til en tur under bruseren dagligt. De lokale socialdemokrater havde nemlig en stor nyhed med til 1. behandlingen af budgettet tirsdag aften. Her fremlægge partiet, der har absolut flertal i Kommunalbestyrelsen, at de i næste års budget vil afsætte midler, så alle borgere i hjemmeplejen kan få et dagligt bad.        
”Antallet af bade til ældre har været diskuteret på landsplan i mange år. I Rødovre Kommune er det en vigtig del af en værdig ældrepleje, at man har tilbuddet om at komme i bad hver dag. Rødovre er en velfærdskommune, og vi har Danmarks bedste ældrepleje. Mange af de mennesker, der bliver ældre i de kommende år, er vant til at tage bad hver dag. De har derfor nok lidt andre forventninger end nutidens ældre, hvor mange ikke er vant til og ikke har lyst til et dagligt bad,” udtaler partiets gruppeformand Britt Jensen, der også er formand for Social og Sundhedsudvalget.
Socialdemokraterne har flertal i Kommunalbestyrelsen og det forventes derfor, at forslaget, der forventes at koste 4,3 millioner kroner om året, bliver en del af næste års budget.  

Kommentarer
Top