Annonce

Erhvervsuddannelser på charmeoffensiv i 30. sals højde
skole_AB_højhus-1.jpg
Islev Skole har rykket undervisningen ud på en byggeplads. Det kommer alle de andre 7. klasser i byen også til. Foto: Red.
læring I Rødovre er det færre end hver femte unge, som forlader folkeskolen, der starter på en erhvervsuddannelse. Nyt projekt skal udvide elevernes horisont og den slags gøres bedst på en rigtig byggeplads i 30 etagers højde.

Sammen bygger vi fremtiden’ kalder Ungdomsbyen det undervisningsforløb, som hele året tager alle 7. klasserne i Rødovre og Brøndby med ind i en for mange uset verden, når de i en hel uge er i brobygning i byggebranchen.
”Her møder eleverne rollemodeller og nøglepersoner fra forskellige håndværk og uddannelser,” forklarer Malene Rungvald Christensen, der er leder af Ungdomsbyen.
Da projektet i tirsdags blev præsenteret for pressen, var Rødovre stærkt repræsenteret i form af Mads Raaschou, der er formand for Dansk Byggeri, Hovedstaden og elever fra Hen-
driksholm Skole, der har været prøveklude på udviklingen af læringsforløbet.
”Allerede i 7. klasse har mange valgt gymnasiet på grund af deres forældre.
Det er ærgerligt, når vi ved,
at 3500 ud af en ungdoms-årgang ikke får en uddannelse efter studentereksamen. Derfor er det godt med initiativer, der øger de unges kendskab til andre muligheder,” siger Mads Raaschou.

Annonce:

Rollespil og byggeplads
Eleverne fra Rødovre har brugt en uge på praktisk innovativ læring. Først ved at være med i et interaktivt rollespil, hvor man skal regne, samarbejde og konstruere sig gennem en byggeplads’ udfordringer. Rollespillet bliver til virkelighed, når eleverne efterfølgende inviteres ud til Nordbro, der er en byggeplads på 30 etager.
”Meningen er, at de undervejs reflekterer over egne muligheder, men også prøver kræfter med innovation, design og får et reelt uddannelsesvalg, når de går ud af folkeskolen,” siger Malene Rungvald Christensen.
Ligesom Rødovre og Brøndby deler svømmehal, deler de i denne forbindelse også gode idéer. Borgmesteren i nabokommunen, Kent Magelund, er da også glad for, at byens elever er med på holdet, der sammen skal bygge fremtiden.
”Jeg vil gerne have, at der kommer idéer frem, som motiverer de unge til at tage den uddannelse, de gerne selv vil have, så vi kan få dækket det hul på 72.000 faglærte, vi får i år 2025,” siger Kent
Magelund.
Mads Raaschou, der ikke mangler udlærte i møbel-snedkerbranchen, mener, at skolerne godt kan gøre endnu mere.
”Der skal være skolelærere, der udfordrer de unge på deres valg, så man får en bedre forståelse for fag-
ene og for mulighederne. Det er vigtigt at gøre det håndgribeligt, hvad der skal til og derfor ser vi gerne, at man starter endnu tidligere end 7. klasse,” siger han.

Kommentarer
Top