Annonce

Centeret skal sælges!
chrumme_002_150915_BP.jpg
Christian Christensen er 'Christian Chrummer' i Rødovre Lokal Nyt Foto: Arkiv
Chrumme Jeg tænkte aldrig, at Rødovre Centrum skulle sælges. Men det skal det så.

De fleste er lidt triste over det. Det er jeg da også. Familien bag centret har jo altid været gode til at bidrage og deltage i vores lokalsamfund. Det kan man måske ikke forvente, at en eller anden pengestærk fond vil fortsætte med. Så det kan godt blive rigtigt trist for Rødovre.
Jeg tænker lidt over, om stifter Aage Knudsen havde forestillet sig, hvordan det skulle gå med hans Rødovre Centrum.
Gad vide, hvordan han fik ideen. Jeg mener, han var gartner og stort set det meste af Rødovre var et stort gartneri.
”Der er sgutte penge i det gartneri-hejs. Tulipanerne er sgu blevet for billige i Holland. Jeg bygger et indkøbscenter!”
Måske havde han bare allerede forudset at prisen på vand, bare ville storme i vejret? Måske forudså han EU-regulativer om krumme agurker? Måske var han
bare træt af at blive pissevåd, når han havde indkøbsdag på regnvejrsdage?
Men ideen var genial og alle har forsøgt at efterabe ham. Men der er bare ikke noget center, der når Rødovre Centrum til sokkeholderne.
Nå jeg kommer tilbage til mine jyske rødder, så hører jeg ofte om jyder som fortæller vidt og bredt om, hvordan de lige har været en tur i København – Tivoli, Bakken – ja og så Rødovre Centrum. Tro det eller lade
være, men i Jylland slår Rødovre Centrum Den lille Havfrue – med længder. Nok mest fordi jyder hader at blive snydt. Og lidt snydt føler man sig vel altid, når man ser den lille Havfrue.
Ja, det smitter endda af på min personlighed. Blandt jyder er jeg jo nærmest en kendis.
”Ja, han bor lige ved siden af Rødovre Centrum” – nu har jyder det jo lidt ambivalent med distancer. 100 km er ingenting for at spare et par hundreder kroner (altså hvis man kan holde sig inden for Jyllands grænser). Så ”ved siden af Rødovre Centrum” kan godt betyde, at man bor i Køge. Men når de så får at vide, at jeg kan GÅ hen til Rødovre Centrum… ja, så må jeg finde mig i, at folk vil røre mig!
Rødovre Centrum er ikke bare Rødovres stolthed. Det er Danmarks stolthed.
Det kan Familien Andreasen godt være stolte af og tage med sig – ja, hvis checken ikke er nok.
Men sørg nu for at sælge det til nogle ordentlige mennesker – for jeg er sgu blevet lidt forvent med min stjernestatus i Jylland, så det vil jeg sgu være ked af, hvis et eller andet islandsk fallitbo skulle skyde i sænk. De islændinge er galninge. De kunne finde på at rive lortet ned, lave et gartneri og en drive-in bio.
God vind, Andreasen – og tak for det!

Kommentarer
Top