Vil du være ‘Sammen om folkeskolen’
foerste-skoledag-islevskole_035_150817_BP.jpg

På mandag starter et nyt skoleår. Vi håber, at det bliver det bedste nogensinde for den lokale folkeskole, og vi håber, at du vil hjælpe med at det bliver lige så godt som her, hvor der var første skoledag på Islev Skole.

På mandag starter et nyt skoleår. Vi håber, at det bliver det bedste nogensinde for den lokale folkeskole, og vi håber, at du vil hjælpe med at det bliver lige så godt som her, hvor der var første skoledag på Islev Skole.
Sammen om folkeskolen Hvad er godt og hvad kan blive bedre i vores allesammens folkeskole? Dét spørger vi i et helt skoleår både elever, lærere, forældre og eksperter om. Intet er vigtigere for Rødovre end den lokale folkeskole, så vi håber, DU vil give din mening med. At DU vil være 'Sammen om Folkeskolen'. 
Sammen om Folkeskolen

På Facebook har vi oprettet gruppen: https://www.facebook.com/groups/439140709868314/

Her er der mulighed for at dele erfaringer og visioner om den lokale folkeskole. Skrive indlæg, dele minder, uploade billeder og resultater - anything goes. 

De bedste indlæg bliver bragt hver uge hele skoleåret på rnn.dk og i Rødovre Lokal Nyt. 

Her vil vi tage vigtige emner op og konstruktivt sætte fokus på den lokale skole. 

Har du spørgsmål, så ring til os på 31 12 26 10 eller send en mail på andre@rnn.dk

Ligesom i folkeskolen, er der plads til alle. 

På mandag går igen løs i de fyldte klasselokaler, når ferien er slut og skolen starter, men for mange sker det ikke i folkeskolen. Og det har vi brug for din hjælp til at forstå, så vi sammen kan gøre den lokale folkeskole endnu bedre.

Aldrig før har så mange elever nemlig valgt folkeskolen fra. Imens hver femte elev flygter til privatskoler og friskoler, strides kommuner og fagforeninger om reformer og indgreb. Imens glemmes alle ildsjælene, alle de dygtige elever og lærere, de engagerede forældre og mange pædagogiske ildsjæle. Det skal vi lave om på, og vi har brug for din hjælp.I pressen og på sociale medier er man med til at forstærke den mistillid, der spreder sig til forældre og går ud over elever og lærere. Rødovre Lokal Nyt mener, tiden er kommet til at tale skolen op. Der er brug for flere broer og færre skyttegrave. Mindre råben og mere handling. Derfor inviterer vi nu alle – og vi mener virkelig ALLE – der har en interesse i, at Rødovre også i fremtiden har en god folkeskole – til at deltage i et helt års kampagnejournalistik om folkeskolens muligheder.
Dagligt hører vi om konsekvenserne af de sidste års ufrugtbare krig mellem kommuner og lærere, men vi ved også, at der i klasselokalerne sidder elever, som med begejstring tordner deres fingre mod loftet, når de skal svare på vilde spørgsmål og lærere, der igen og igen tænker nyt for at få deres fag til at blomstre. Tiden er kommet til at lytte og lære – ligesom børnene i skolen – og derfor vil vi gerne give alle, der har gået i skole, der går i skole, eller som skal have med tidligere skoleelever at gøre, en højtråbende taletid.Intet er vigtigere end folkeskolen og i Rødovre skal vi være sammen om den.

Derfor har vi brug for dig

Folkeskolen er fødested for alting i vores lokalsamfund. Hvis folkeskolen er god, bliver alle andre ting også gode. Desværre vælger flere og flere folkeskolen fra, og udadtil slås skolerne med et uretfærdigt rygte om at halte efter de private tilbud.

Lærerne beskyldes for at gå op i frokostpauser, eleverne for at være dovne og dårlige, forældrene for aldrig at læse beskeder fra skolen og ikke læse med børnene derhjemme og kommunen for ikke at følge med tiden og sikre de rette fysiske og økonomiske rammer. Intet af det passer.

Hvis flere ressourcestærke elever forlader folkeskolen i Rødovre vil det unægteligt gå ud over dem, der bliver tilbage og dermed også styrken i vores lokalsamfund.

Derfor er der brug for handling nu.

Folkeskolen er dét sted, hvor titusinder mennesker er blevet formet og udviklet som mennesker på tværs af klasser og skel. Den har været med til at forme og udvikle generationer af børn til at blive livsduelige voksne mennesker, frivillige i foreningerne, demokratiske borgere, dygtige ansatte i virksomhederne og gode kammerater. Det er folkeskolen der sikrer inklusionen af børn og unge med ekstra behov. Det er Folkeskolen, der hver dag praktiserer den integration, som alle andre bare snakker om. Og det er folkeskolen, der mere end noget andet, styrker vores identitet som danskere. Men det er også folkeskolen specifikt i Rødovre, der mere end noget andet sikrer den sammenhængskraft, der binder byen sammen. Derfor er tiden kommet til at vi alle giver noget tilbage. Til at være Sammen om folkeskolen.

 

Kampagnen

Gennem inddragelse af ALLE brugere af folkeskolen vil vi gennem et helt skoleår hver eneste uge fortælle ærligt om de udfordringer der er i folkeskolen, men endnu vigtigere løfte sløret for alle de muligheder og fantastiske fortællinger, som blomstrer.

Lærere, elever og forældre vil selv kunne bidrage redaktionelt til kampagnen, der får sit helt eget hjørne på rnn.dk med nye artikler og videoer hver uge, samt sit helt eget liv i denne vigtige gruppe på Facebook. 

Kampagnen vil være gennemsyret af borgerinddragelse, og vi lægger derfor skinnerne, mens toget kører. Det vil sige, at ALLE kan spille ind og være med løbende og det er aldrig for sent at springe på toget.
Vil du være administrator, så skriv en PB, vil du bare deltage i diskussionen, så slå dig løs, har du et indlæg, så smid det op. Synes du lokalavisen skal kaste dig over et emne, så foreslå det. Kender du nogen, der har med folkeskolen at gøre – så inviter dem og hjælp kampagnen på vej ved at dele og kommentere på opslag fra andre. 
Kommentarer
Top