Annonce

Tørke-tider
chrumme_002_150915_BP.jpg
Christian Christensen er 'Christian Chrummer' i Rødovre Lokal Nyt Foto: Arkiv
Chrumme Jeg ved godt, det ikke er særligt politisk korrekt, men er jeg den eneste som glæder mig over 50+ sommerdage i træk?

Glæder mig over, at stå op hver morgen og uden at kigge ud af vinduet vælge shorts og t-shirt? Ja, jeg kan faktisk tillade mig at lade være med at gå udenfor en hel dag, fordi solen skinner jo også i morgen.
”Jamen Chrumme, det er jo på grund af global opvarming. Det er rigtigt skidt for Jorden!”
Jov, men efter to sommerferier i træk med kummerligt vejr, så trængte jeg faktisk til lidt global opvarmning. Det eneste problem jeg har er, at jeg i år – modsat de to foregående år – har bestilt en rejse sydpå – til sol og sommer. Det kan man så ærgre sig lidt over.
Der er også en anden fordel ved det gode vejr. Facebook flyder ikke over med fotos af bare ben på en strand i Spanien med teksten ”32 grader” – det er bare ikke imponerende længere. Til gengæld så jeg nogle, der delte et opslag om, at det regnede i Milano…
Min kone er dog en smule bekymret for vores have. Græsplænen er brun og tør. Jeg ser det som noget positivt. Jeg skal ikke slå græs og kan bruge mere tid i hængekøjen. Det var selvsamme sted – altså i hængekøjen – at jeg fandt ud af, at græs bare er en taber vegetation. AL græs er nærmest gået ud, mens ukrudtet trives 100 pct. Så det kan godt være, at græsset skal til at tage sig sammen, hvis vi ikke skal satse på tidsler og padderokke i stedet for.
Det eneste, jeg har måtte give afkald på denne sommer, har været bål. Men OK så skidegodt smager smeltede skumfidusser så heller ikke.
”Men Chrumme, tænk dog på isbjørnene. De forsvinder jo!”
Ja, det er rigtigt. I går var vi i Zoologisk Have og der var, ganske rigtigt, ikke en eneste isbjørn. Jeg følte mig allerede skyldig ved at være glad for det varme vejr. Nu var jeg skyld i, at isbjørnene var forsvundet. Der skulle bare ca. 50 sommerdage til at tage livet af kræene. Men så var det, at jeg så skiltet ved det gabende tomme isbjørne anlæg: ”Grundet varme har vi åbnet, så isbjørnene kan gå indenfor.
Puha, så havde jeg alligevel ikke dræbt nogle isbjørne. Men jeg kunne alligevel ikke lade være med at undre mig over, at der var mange fortællinger i ZOO om, hvordan isbjørnene er kraftigt i tilbagegang, fordi vi mennesker ødlægger vores natur, alligevel insisterer vi på, at Zoologisk Have skal have arktiske dyr i fangenskab i Danmark! Moskusoksen klarer sig bedst i arktisk. Ja, faktisk har de ikke godt af varme og de kan faktisk ikke tåle regn! Rensdyrene går rundt i cirkler for at holde modet oppe, mens pingviner og sæler svømmer rundt i vand med tropiske temperaturer. Pludselig havde jeg ikke så dårlig samvittighed over mine hede sommerønsker. Der må være nogle med dårligere samvittighed end mig.
Nå, men op i flyveren og afsted til Spanien. De har lovet 50 grader, så jeg tror, jeg får dækket mit D-vitamin behov i år…

Kommentarer
Top