Annonce

Snart nye ejendomsvurderinger
aarets-bolig_damhusdalen59-.jpg
Fra den 1. januar 2019 får boligejerne nye ejendomsvurderinger og i Rødovre vil boligens værdi med 99% garanti stige. Det betyder ikke højere ejendomsskatter. Foto: Arkiv
bolig Fra den 1. januar 2019 får boligejerne nye ejendomsvurderinger og i Rødovre vil boligens værdi med 99% garanti stige. Det betyder ikke højere ejendomsskatter.

Nybolig har foretaget en undersøgelse, hvor de har spurgt kædens købere, der købte boliger i første kvartal af 2018, om de har kendskab til de nye ejendomsvurderinger.
Kun 16 procent har sat sig ind i de nye regler.
“Enten skal boligejernes manglende interesse for de nye ejendomsvurderinger ses som en betingelsesløs tillid til den politiske aftale, som blev indgået sidste år i Folketinget, eller også er ejendomsvurderinger simpelthen for kedelige og uvedkommende at beskæftige sig med”, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.
Han ville nok have mærket en hel anden reaktion fra medierne, hvis den nye boligskattelov ville koste hr. og fru Danmark tusindvis af kroner.

I Rødovre stiger grundværdien
Fakta er, at de nye regler ikke kommer til at øge din boligskat, ifølge nye-ejendomsvurderinger.dk.
Vurderingerne på de enkelte boliger i Rødovre vil stige og det er 99% sikkert, værdien af din bolig stige i forhold til den nuværende fastsatte værdi. Men samtidig med stigningerne bliver både ejendomsværdiskattesatsen og grundskyldspromillen sat ned.
Sker det, at man alligevel kommer til at betale mere i boligskat end i 2017, vil beløbet blive indefrosset og først sat til udbetaling den dag, man sælger sin bolig. Mange oplevede derfor indefrysning af et beløb, da der skulle betales ejendomsskat i juli måned.

Annonce

Skattelettelser
Nogle vil komme til at opleve en skattelettelse på boligskatten. Selvom tallene stadig er med stor usikkerhed, forsøger vi os med cirkatal for Rødovre.
Ejer man en bolig til en værdi af 2,3 millioner kroner venter der en skattelettelse fra 2021 på 3.600 kroner årligt samt 26.100 kroner i aflyst grundskyld.
Ejer man en bolig til en værdi af 3,1 millioner kroner venter der en skattelettelse fra 2021 på 1.400 kroner årligt samt 32.700 kroner i aflyst grundskyld.
Ejer man en bolig til en værdi af 4,2 millioner kroner venter der en skattelettelse fra 2021 på 0 kroner årligt samt 40.000 kroner i aflyst grundskyld.
Er boligens beløb væsentlig større og man kommer til at stige i Skat, vil man få en skatterabat allerede fra 2019, så man ikke kommer til at betale mere end i dag.
Til i dag har ejendomsværdien været fastsat af staten og er ofte langt fra virkeligheden. Fremover vil værdien blive fastsat ud fra blandt andet salgspriserne fra de omkringliggende huse, men der bliver i fremtiden også taget højde for grundens størrelse, byggeår, beliggenhed som både kan være positivt og negativt. Positivt kan være, hvis boligen ligger ud til vand eller skov, mens det er mindre flatterende, hvis huset ligger op af en jernbane eller motorvej.
Dermed vil vurderingerne fremover blive mere realistiske.
Alle boligejere vil blive kontaktet om de oplysninger om deres bolig, som bliver brugt til vurderingen. Som ejer får man en oversigt over oplysningerne, grunden og andre relevante forhold om ejendommen, står der på nye-ejendomsvurderinger.dk.
I 2017 havde staten en samlet indkomst på 167 milliarder kroner fra boligejerne, hvilket svarer til 2,1 procent af landets BNP, ifølge Nybolig.

Kommentarer
Top