Annonce

Politiet skal sikre tryg skolestart
Politikontrol-skolestart2.jpg

En mand er blevet fængslet for voldtægt af en kvinde i Rødovre.

På mandag starter nye små trafikanter i skolen – pas godt på dem, opfordrer politileder. Foto: Rådet for Sikker Trafik
skolestart Igen i år vil lokalbetjente være til stede ved byens skoler, når det ringer ind efter sommerferien.

På mandag starter mange nye små trafikanter i skolen og i Rødovre vil der lokalbetjente mandag morgen være til stede ved Hendriksholm Skole og Tinderhøj Skole. Som led i en skolestartkampagne skal de være med til at sikre en tryg og sikker skolestart for især de mindste skoleelever.
Den første uge har lokalbetjentene derfor fokus på ’information og dialog med børn og voksne om trafiksikkerhed’. De to efterfølgende uger retter politiet opmærksomheden mod lovovertrædere med kontroller og fotovogne ved skolerne.
Politiets kontroller ved skolerne får blandt andet fokus på høj fart, børn uden sikkerhedsseler, brug af håndholdt mobil, parkeringer til fare og øvrig trafikal adfærd.
”Vis særlige hensyn, når du nærmer dig en skole eller ser en lille dreng eller pige i trafikken. De kan være usikre og skal lære at færdes sikkert på vejene til og fra skole. Sæt farten ned, husk at give børn sele på og tænk over dine trafikale adfærd,” opfordrer vicepolitiinspektør Søren Uhre fra Københavns Vestegns Politi.

Politiets skolestartkampagne løber fra mandag 13. august til fredag 31. august, hvor ambitionen er, at besøge så mange skoler i de 11 vestegnskommuner som muligt. Politifolkene vil også støtte og vejlede de lokale skolepatruljer.

Kommentarer
Top