Nu starter byggeriet af letbanen – sådan bliver du ramt
03-Trafik_Motorvej_06-08-03_2.jpg

Konservative vil afsætte to milliarder til at bekæmpe trafikstøj - måske også på M3.

Nu starter byggeriet af Letbanen, der især vil påvirke bilister på Ring 3. Foto: Arkiv
Letbane Bruger du Ring 3 til og fra arbejde er du en af de borgere, der fremover skal køre afsted hjemmefra i bedre tid fordi byggeriet af letbanen nu endelig starter.
Eksempler på anlægsarbejde i 2018

 

  • Rydning af området ved det kommende kontrol- og vedligeholdelsescenter i Glostrup
  • Sti-bro over Ringstedbanen i Brøndby
  • Fodgængertunnel ved Buddinge St.
  • Omlægning af forsyningsledninger langs hele linjeføringen

Det er ikke sikkert, det bliver så let som navnet antyder, men nu er det i hvert fald ganske vist. Byggeriet af Hovedstadens Letbane går i gang og det rammer særligt de Rødovreborgere, der bruger Ring 3 til og fra arbejde.

Letbanen er central for udviklingsplanerne i kommunerne langs strækningen og vil løfte den kollektive trafik på tværs af hele Region Hovedstaden, når den står klar i 2025. Anlægsperioden vil dog medføre gener og trafikale udfordringer – ikke mindst for de tusinder af borgere, der hver dag bruger Ring 3, som deres vigtigste transportvej.De første tegn på Hovedstadens Letbane vil nemlig i løbet af efteråret kunne ses langs Ring 3. I Glostrup skal der opføres et kontrol- og vedligeholdelsescenter, hvorfra letbanen skal styres, og hvor tog kan rengøres og vedligeholdes. I Brøndby begynder arbejdet med at anlægge en stibro over Ringstedbanen, og ved Buddinge Station tages der fat på at bygge en ny fodgængertunnel. Desuden skal ledningerne under jorden flyttes og omlægges langs hele strækningen, så der kan gøres plads til letbanebyggeriet, der i år 2025 kommer til at køre mellem Lyngby og Ishøj og binde seks S-togs-linjer sammen på tværs af hovedstaden.

”Vi glæder os til at tage fat på byggeriet af Hovedstadens Letbane, som vil løfte infrastrukturen og udvikle områderne langs letbanen. Men inden vi kan få glæde af letbanen, skal den bygges, og vi ved, at det kan medføre gener for borgerne,” siger projektdirektør Patrik Magnusson fra Hovedstadens Letbane.

 

Sådan påvirker det dig

Anlægsarbejdet vil særligt kunne mærkes hos de mange trafikanter på langs og tværs af Ring 3. Kommunerne langs strækningen og Vejdirektoratet har derfor indgået et samarbejde, som skal sikre aktuel og pålidelig trafikinformation, så trafikanterne får de bedste muligheder for at tilrettelægge deres kørsel i perioden. Der stilles desuden en række krav til entreprenørerne om, at de eksempelvis ikke må ombygge bestemte kryds samtidig.  

”Vi gør, hvad vi kan for at mindske generne i anlægsfasen. Arbejdet kommer dog til at flytte meget rundt i perioden, så det vil ikke være de samme strækninger, der påvirkes meget i hele perioden,” forklarer Patrik Magnusson.

 

  •  
Kommentarer
Top