Hjemmebrygger: “Selvgjort er velgjort”
micro-bar-2.jpg
Ole Neis er glad for sin 3-hjulede virksomhed, der er udstyret med køleanlæg og har plads til fire forskellige typer af fadøl. "Jeg har været medlem af en ølklub i 10 år og har tidligere arrangeret ølsmagninger, så jeg synes, det er sjovt at være ude og glæder mig til at komme ud, servere øl og dele lidt ud af min viden," siger Ole Foto: Red.
skål For fem år siden begyndte Ole Neis at brygge øl på privatadressen i Islev. Sidste efterår købte han så en 3-hjulet ølscooter og serverer nu fadøl med charme og personlighed til private fester. ”Jeg ser det som en fritidsinteresse, men ingen ved, hvor det stopper,” fortæller han.

Når man først er gået ned ad den vej, så ser man sig ikke tilbage,” siger 52-årige Ole Neis på terrassen på Lerholm Vænge, hvor han har dækket op med to ølglas. I hånden har han en af sine egne hjemmebryggede øl.
”Den er lidt aggressiv og vil gerne ud. Det er faktisk en øl, jeg bryggede sidste år, men det kan du ikke smage,” garanterer Ole Neis, imens han fylder et ølglas, så skumkronen når kanten.
”Det er en IPA med kun én malt- og humletype, så den er godt humlet,” siger Ole om sin egen hjemmebryggede øl ’IPA Xporte Mosaic Indian’.
”Mine øl skal hedde noget med X, jeg ved ikke hvorfor,” siger Ole og trækker på skuldrene.
Ole arbejder som operatør på Novo Nordisk og hjemme i rækkehuset i Rødovre hygger han sig med et lille hjemmebryggeri. Han har været øl-entusiast i mange år, men i 2013 besluttede han sig for at brygge sin egen øl. Han købte et begyndersæt og siden er interessen vokset støt.
”Alle sagde, at man selv kunne brygge øl, så jeg måtte også prøve. Man kan godt sige, det har grebet lidt om sig siden,” siger Ole Neis, der brygger godt 25 liter øl om måneden. Øl, som han selv kommer på flasker, med egne mærkater og kapsler.
”Jeg har heldigvis mange venner og kolleger, der gerne vil smage, så de forsvinder på den måde,” siger Ole med et smil.

Med rolig hånd fylder Ole stille og roligt ølglasset op med de gyldne dråber på terrassen i Islev.

Annonce

En sjov hobby
Ole Neis kalder selv sit eget lille hjemmebryggeri for en hobby uden endestation og tidligere på året fik Oles hobbyprojekt tilført en ekstra dimension, da han valgte at investere i en lille 3-hjulet øl-scooter
med fire fadølshaner monteret i bagsmækken.
”Det har været en spændende proces at starte sin egen lille virksomhed op. Der er mange usikkerhedsmomenter forbundet med at starte noget op fra bunden,” siger Ole samtidig med, at han bakser med nøglen til den lille italienske kabinescooter, hvor der med store bogstaver står ’Micro Bar’ på siden.
”Jeg har købt scooteren og firmaet kan bookes til alle slags fester,” siger Ole, der i efteråret foreløbig er blevet booket til fire arrangementer.
”Jeg ser det som en fritidsinteresse, men ingen ved, hvor det stopper. Jeg har et sikkerhedsnet i form af mit arbejde, men det ultimative ville jo være at droppe mit arbej-
de og købe et lille bryggeri. Jeg ved, der er et til salg for en halv million kroner, men det er jeg måske lidt for gammel til,” smiler Ole, der i første omgang håber, at få 20 bookinger i kalenderen om året. På sigt håber han, at komme til at brygge sin øl i mere professionelle rammer, så hans egen øl kan komme på fad i den lille dyt.

Kommentarer
Top