Annonce

God appetit i ferien
madskole-5.jpg
Alma og Frida havde rigeligt at se til i sidste uge, hvor de deltog i en uges madskole på Valhøj Skole. Foto: Red.
madskole Der var røg og damp i skolekøkkenet på Valhøj Skole, da 24 børn og unge fra hele Storkøbenhavn i sidste uge blev klogere på madlavning.

Friske rødspættefileter, karry-kartofler og en tilhørende æble/fenni-
kel sovs. 10-årige Alma fra Glostrup og 9-årige Frida fra Rødovre havde rigeligt at se til, da Lokal Nyt kiggede forbi skolekøkkenet på Valhøj Skole i sidste uge, hvor de var i fuld gang med både pander og gryder.
Sammen med 22 andre børn og unge havde de to piger valgt at bruge en hel uge af deres sommerferie på at blive klogere på madlavning, råvarer og madspild.
Det er børne- og ungdomsorganisation ’4H’, der står bag de mange madskoler og i løbet af sommerferien har 2300 børn deltaget i madskolerne fordelt over hele Danmark. 4H har rødder i landbruget og har til formål at skabe nysgerrige, selvstændige og ansvarlige børn med natur og fødevarer.

Carolina fra Tårnby har fundet det bedste værn med sviende øjne, da hun skulle skære løg.

Annonce

Venner og madspild
Lokalt havde seks frivillige madinstruktører valgt at stå for undervisningen og for den pensionerede folkeskolelærer, Lene Døssing, var det en sand fornøjelse at arbejde sammen med børnene.
”Fantastisk at børn kommer i deres sommerferie og vil undervises. De har lært at lave mad, blevet klogere på madspild og samtidig har vi hygget os utrolig meget,” siger Lene samtidig med, at hun hjælper Alma og Frida med at følge opskriften.
De to piger kendte ikke
hinanden inden de begyndte på madskolen, men nu er de blevet venner.
”Jeg havde slet ikke regnet med, at man også ville få så mange venner. Jeg er også med til at lave mad der hjemme, men jeg har lært mange nye ting på madskolen. Det er bare sjovt at lave mad,” fortæller Frida, imens hun med en forsigtig hånd hælder to deciliter fløde i sovsen.

Kommentarer
Top