Flokkes om torvets kølige springvand
IMG_2003.jpg
Børnene elsker det nye springvand på Damhustorvet, der har været særdeles populært hen over sommeren. Foto: Red.
vandsjov Det er etableret som et støjværn mod trafikken på Roskildevej, men er hele sommeren blevet brugt som badeland af børn i alle aldre.

Er det farligt, når børn pjasker rundt i det nye springvand på Damhustorvet tæt på den tunge trafik på Roskildevej?
Nej, mener både udvalgsformand og de forældre, vi talte med på det nye torv i søndags. Her ses den trafikerede vej ikke som et problem, selvom springvandet ligger 10 meter fra kørebanen.
”Det har jeg ikke skænket en tanke, så det ser jeg ikke som et problem. Jeg synes, springvandet er det klart bedste ved renoveringen,” lød det fra en mor. Holdningen var den samme hos de to andre forældre, vi talte med i søndags. Hos formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Lene Due, blinker alarmklokkerne heller ikke.
”Springvandet er ikke opført til leg, men det må meget gerne bruges af børn til vandleg,” siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Lene Due, der ikke ser nogle problemer i, at børnenes nye foretrukne vandland ligger tæt på Roskildevej.
”Det er ikke sted, hvor børn skal lege alene, men hvis de er under opsyn, gør det mig ikke bekymret,” siger Lene Due.
Og hvis man som forældre giver sit barn lov til at bade på Damhustorvet, skal man ikke frygte snavset- og bakterieholdigt vand. Rødovre Kommune oplyser, at springvandet er et lukket system, hvor vandet bliver renset hele tiden.

Kommentarer
Top